Helsingin kaupunki

Lakimies, HR-juridiikka

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 13.09.2024, 10:31
  • Haku päättyy 03.10.2024, 16:00
  • 03.10.2024, 16:00

Lakimies, HR-juridiikka

Haemme joukkoomme HR-juridiikkaan suuntautunutta lakimiestä toistaiseksi voimassa olevaan virkaan Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle. Toimiala vastaa laadukkaiden sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä kaupunkilaisille.

Lakimiehen tehtäviin kuuluvat muun muassa:

– toimialan johdon, esihenkilöiden, työntekijöiden ja viranhaltijoiden ohjaus ja neuvonta HR-lainsäädäntöön, työoikeuteen, työ- ja virkaehtosopimuksiin, yhteistoimintalainsäädäntöön sekä muihin toimialan tehtävien toimeenpanoon ja päätöksentekoon liittyvissä juridisissa kysymyksissä

– tiivis yhteistyö toimialan henkilöstöpalveluiden kanssa

– kantelujen johdosta annettavien lausuntojen valmistelu

– alan lainsäädännön seuranta työlainsäädännön ja työehtosopimusten näkökulmasta

– HR-juridisiin ja työoikeudellisiin kysymyksiin liittyvien koulutusten järjestäminen henkilöstölle.

Tehtävän hoitaminen edellyttää virka- tai työsuhteisiin liittyvän lainsäädännön hallintaa sekä ymmärrystä yhteistoimintalain periaatteista. Lisäksi tehtävässä edellytetään sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Tehtävässä luetaan eduksi perehtyneisyys HYVTESiin tai KVTESiin. Eduksi katsotaan myös kokemus vastaavan vaativan oikeudellisen asiantuntijatehtävän hoitamisesta julkisella sektorilla ja kunnan tai hyvinvointialueen päätöksentekoa ohjaavan lainsäädännön tuntemus sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan tehtävien tuntemus.

Rekrytoinnissa huomioidaan henkilön soveltuvuus sekä tehtävään että työyhteisöön.

Tarjoamme avoimen ja mukavan työyhteisön sekä aitiopaikan sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen muuttuvaan toimintaympäristöön. Helsingin kaupungin työntekijänä saat runsaasti erilaisia henkilöstöetuja kuten lounasedun, työmatkalippuedun, liikunta- ja kulttuuriedun, kaupunkipyöräedun ja alennuksia kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Meillä saat myös hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet. Työlläsi on yhteiskunnallista merkitystä ja palkitsemme mielellämme hyvistä työsuorituksista.

Palkka määräytyy HYVTESin mukaisesti. Lisäksi voidaan maksaa työkokemukseen ja kokonaisharkintaan perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa 0-18 %. Hakija voi esittää palkkatoivomuksen.

Mikäli kiinnostuit, niin lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 3.10.2024.

Kelpoisuusehdot:

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi oikeustieteellinen tutkinto.

Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan valitun tulee esittää ennen viranhoitomääräyksen allekirjoittamista työterveydenhuollon todistus sopivuudestaan tehtävään.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Palkka:Aikapalkka Palkka määräytyy HYVTESin mukaisesti.
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Johtava lakimies Sari Tanner-Suonpää
sari.tanner-suonpaa@hel.fi,
p. 09 310 51946 keskiviikkona 18.9. klo 13-14, tiistaina 24.9. klo 12-13 ja torstaina 26.9. klo 10-11.
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Helsingin kaupunki

Tuotamme hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Me sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset haluamme olla helsinkiläisten apuna ja tukena eri elämänvaiheissa: olemme kanssakulkijoina niin neuvolaikäisille, lapsille, nuorille, aikuisille, perheille kuin ikääntyneillekin. Teemme merkityksellistä työtä tarjoamalla yhdenvertaiset ja laadukkaat hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat monipuoliset työtehtävät, hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen sekä oman työn kehittämiseen. Esihenkilötyötä tukemalla edistämme jokaisen työntekijämme menestymistä työssään.

Seuraa meitä somessa @sotehelsinki ja @stadinbrankkari