Helsingin kaupunki

Kuraattori, toisen asteen opiskelijahuolto

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 10.10.2024, 12:15
  • Haku päättyy 25.10.2024, 16:00
  • 25.10.2024, 16:00

Kuraattori, toisen asteen opiskelijahuolto

Tule tekemään merkityksellistä sosiaalialan asiantuntijatyötä toisen asteen opiskeluhuoltopalveluihin!

Haemme kahta kuraattoria vakinaisiin palvelussuhteisiin toisen asteen opiskelijahuollon kuraattoritiimiin.

Opiskeluhuollon kuraattorin työ on vaativaa, itsenäistä sosiaalialan asiantuntijatyötä oppilaitoksissa. Kuraattorin työ koostuu opiskeluhuoltolain mukaisesti sekä yhteisöllisestä että yksilökohtaisesta opiskeluhuoltotyöstä. Työllämme pyrimme edistämään opiskelijoiden opiskelu- ja työkykyä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lisäksi työ edellyttää monialaista yhteistyötä ja palveluiden yhteensovittamista muiden palveluiden, viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Tarjoamme mielenkiintoisen työn, kattavan perehdytyksen sekä mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen osaavassa ja innostavassa moniammatillisessa työyhteisössä.

Meillä on hyvä yhteishenki ja reipas tekemisen meininki! Tule tekemään kuraattorin työtä osaavaan opiskeluhuollon porukkaan.

Helsingin kaupungilla palkitsemme hyvin tehdystä työstä esimerkiksi kerta- ja tulospalkkiolla. Tarjoamme myös suuren työnantajan monipuoliset henkilöstöedut, kuten kattavan työterveyshuollon ja tukea työmatkoihin.

Tehtävän viikkkotyöaika on 37 tuntia 45 minuuttia (Sote-sopimus).

Kelpoisuusehto:
Kelpoinen toimimaan kuraattorina on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:ssä tai 8 §:n 1 momentissa tarkoitetun korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö. Lisäksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) 7 §:n 2 momentin mukaisesti kelpoinen on henkilö, jolla on tehtävään soveltuva sosiaali- tai kasvatusalalle taikka käyttäytymistieteisiin suuntautunut korkeakoulututkinto. Koulutukseen tulee sisältyä tai sen lisäksi tulee olla suoritettuna 60 opintopisteen laajuiset korkeakouluopinnot, joiden tulee muodostua sosiaalityön yliopisto-opinnoista tai sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 8 §:n 1 momentissa tarkoitettuun korkeakoulututkintoon kuuluvista opinnoista.

Tehtävään otettavan tulee toimittaa itseään koskeva lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikosrekisteriote.

Kuraattorin tehtävässä edellytetään opiskeluhuoltotyön, kuraattoritoiminnan, sekä oppilaitoksen hyvinvointityön kokonaisvaltaista kehittämistä. Kuraattorin tulee osata tukea oppilaitoksia hyvinvointi- ja turvallisuusjohtamisessa. Lisäksi edellytämme opiskeluhuollon lainsäädännön ja opiskeluhuoltosuunnitelman toimenpiteiden edistämistä.

Katsomme eduksi kulttuurisensitiivisen ja systeemisen työotteen osaamisen.

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.01.2025
Palkka:Aikapalkka 3157,59 €/kk – 3536,47 €/kk
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:2
Hakuohjeet:Yksikön päällikkö Anniina Enovaara
09 310 36838
anniina.enovaara@hel.fi

Yksikön päällikkö Tiina Gustafsson
09 310 38480
tiina.gustafsson@hel.fi

Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Helsingin kaupunki

Maailman paras ja yhdenvertaisin paikka oppia!

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on Suomen suurin ja monipuolisin varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen sekä vapaan sivistystyön opetuksen järjestäjä. Palvelemme vuosittain 136 000 helsinkiläistä yli 700 toimipaikassa 14 000 työntekijän osaamisella. Tarjoamme sinulle suuren ja vastuullisen työnantajan monipuoliset henkilöstöedut!

Opimme ja kokeilemme yhdessä. Tule mukaan kasvattamaan tulevaisuutta!

Tutustu meihin osoitteessa www.hel.fi/kasvatusjakoulutus ja somessa @HelsinkiOppii