Geologian tutkimuskeskus

Tutkija (postdoc) – EMERGING-FLOW projekti

  • Sijainti Espoo
  • Julkaistu 16.08.2024, 11:25
  • Haku päättyy 23.09.2024, 16:15
  • 23.09.2024, 16:15

Tutkija (postdoc) – EMERGING-FLOW projekti

Geologian tutkimuskeskus hakee Vesi- ja kaivosympäristöratkaisut -tulosyksikköön postdoc-vaiheen tutkijaa pohjavesien PFAS-yhdisteiden kulkeutumistutkimuksiin. Toimipaikkasi on Espoo ja sinulla on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön Suomen sisällä.

Haettava tutkijan tehtävä on osa Suomen Akatemian ja GTK:n yhteisrahoitteista ”EMERGING-FLOW” projektia. Projektin tavoitteena on tutkia Suomen pohjavesissä esiintyvien uusien haitta-aineiden (PFAS) kulkeutumista ja kohtaloa sekä niiden vaikutuksia juomavesivarantoihin ja Itämereen.
Haemme tehtävään kenttätyöpainotteista tutkijaa, joka tehtävässään, sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä, lisää ymmärrystämme pohjaveden virtausta ja haitta-aineiden kulkeutumista ohjaavista mekanismeista. Tehtävään valittava henkilö kykenee yhdistämään havainnot kentältä ja ympäristön kemiallisista merkkiaineista kehittääkseen käsitteellisiä ja numeerisia malleja, joita sovelletaan kestävän vesihuollon ratkaisuissa. Tutkija julkaisee tulokset korkealaatuisissa lehdissä ja esittelee hankkeen tuloksia tieteellisissä konferensseissa, työpajoissa ja seminaareissa. Tehtävään kuuluu myös yhteistyö kansainvälisten hankekumppaneiden ja suomalaisten sidosryhmien kanssa. Toimeen sisältyy jaksoja ulkomailla, kuten esimerkiksi vierailut tutkimus- ja tiedonlevittämistarkoituksissa.

Työskentelet noin 50 asiantuntijan VKR -tulosyksikössä, missä työskennellään mm. pohjavesitutkimuksen, hydrogeokemian, pohjaveden virtausmallinnuksen, reaktiivisen kulkeutumismallinnuksen, kaivosympäristöjen ja vesienhallintaan liittyvien kysymysten parissa. Olet osa hydrogeologia ja mallinnus -ryhmää.

Työsuhde:Työsuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.12.2024
Palkka:Kiinteä palkka Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4226-4504 €/kk.
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Lisätietoja antaa tuleva tieteellinen ohjaajasi, erikoistutkija Marie-Amélie Pétré marie-amelie.petre@gtk.fi, puh. +358 50 348 6382, tavoitettavissa maanantaisin ja perjantaisin klo 9 – 11. Työsuhdeasioissa lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi, ryhmäpäällikkö Nina Hendriksson nina.hendriksson@gtk.fi, puh. +358 29 503 205, tavoitettavissa tiistaisin klo 13 – 14.
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Geologian tutkimuskeskus

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi