Suomen Pankki

Suomen Pankin pääjohtaja

  • Sijainti Pääkaupunkiseutu, Uusimaa
  • Julkaistu 18.10.2024, 10:45
  • Haku päättyy 08.11.2024, 12:00
  • 08.11.2024, 12:00
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Suomen Pankin pääjohtaja

Suomen Pankin pääjohtaja

Suomen Pankin johtokunnan puheenjohtajan virka tulee avoimeksi 12.7.2025. Johtokunnan puheenjohtaja on Suomen Pankin pääjohtaja.

Viran vastuualueet muodostuvat Suomen Pankin johtokunnan vahvistaman tehtäväjaon mukaisesti Suomen Pankin johtamisesta, alan kansainvälisestä yhteistyöstä sekä työskentelystä kollegiona toimivan Suomen Pankin johtokunnan puheenjohtajana. Suomen Pankin pääjohtaja on Euroopan keskuspankin neuvoston jäsen.

Lakisääteisenä kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys rahatalouteen tai rahoitustoimintaan sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

Tehtävään valittavalta odotetaan itsenäistä päätöksentekokykyä, kykyä toimia Suomen Pankin ulkopuolisten sidosryhmien kanssa ja johtaa asiantuntijaorganisaatiota sekä hyvää kansainvälistä ja kotimaista vuorovaikutustaitoa.

Johtokunnan puheenjohtajan toimikausi on seitsemän vuotta. 

Pankkivaltuusto tekee nimitysesityksen valtioneuvostolle. Lopullisen päätöksen nimityksestä johtokunnan puheenjohtajan virkaan tekee tasavallan presidentti valtioneuvoston ehdotuksesta.

Pankkivaltuustolle osoitettu hakemus, jonka liitteenä on ansioluettelo, pyydetään toimittamaan alla olevan Jätä hakemus -toiminnon kautta viimeistään perjantaina 8.11.2024 klo 12.00. Hakemusta, joka ei ole saapunut määräaikaan mennessä, ei oteta huomioon.

Tiedusteluihin vastaa pankkivaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman, puh. 040 577 6255.

Suomen Pankki on Suomen rahaviranomainen ja kansallinen keskuspankki. Se on samalla osa eurojärjestelmää, joka vastaa euroalueen maiden rahapolitiikasta ja muista keskuspankkitehtävistä. Toiminnallaan Suomen Pankki rakentaa taloudellista vakautta.

Osaamisalue: