Metsähallitus

Rakentamisen erityisasiantuntija, Lappi

  • Sijainti Inari
  • Julkaistu 26.09.2024, 17:00
  • Haku päättyy 27.10.2024, 23:59
  • 27.10.2024, 23:59
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Rakentamisen erityisasiantuntija, Lappi

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Arvostamme monimuotoisuutta ja edistämme yhdenvertaisuutta työyhteisössämme sekä kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Meitä on lähes tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme!

Haemme nyt joukkoomme rakentamisen erityisasiantuntijaa vakinaiseen työsuhteeseen Metsähallituksen Luontopalveluihin Lappi toteutus –tiimiin 1.12.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Rakentamisen erityisasiantuntijana vastaat Luontopalvelujen Lapin alueen rakennuskantaan ja infraan liittyvien peruskorjaus- kunnostus, uudisrakentamis-, purku-, ym. hankkeiden läpiviennistä. Huolehdit siitä, että toimialaasi liittyvät hankkeet toteutetaan voimassa olevien lakien ja asetusten, sekä hyvän rakennustavan mukaisesti. Työtehtävien painotus voi muuttua vuosittain.

Työtehtäviisi kuuluvat 

  • Rakennuttamisen, suunnittelunohjauksen, tuotannonohjauksen, sekä valvonnan tehtävät hankkeiden koko läpiviennin ajan. 
  • Osallistut laajempien hankintakokonaisuuksien läpivientiin substanssiasiantuntijana ja teet hankintoja myös itsenäisesti (esim. asiantuntijapalvelut, urakka- materiaalihankinnat)
  • Rakennuslupaprosessien läpivienti tilaajan edustajana 
  • Rakennuskannan teknisen kunnon ja tilannekuvan seuranta, sekä korjaustoimenpiteiden pitkän tähtäimen korjaustarpeiden ennakoiva arviointi
  • Toteutusvaihtoehtojen kustannus – laatu –vertailujen, sekä elinkaaritarkastelujen laadinta
  • Kohdekokonaisuus- ja kohdekohtaiset toimenpidesuunnitelmat, työselitteet ja urakka-asiakirjat
  • Päivität Luontopalvelujen paikkatietojärjestelmää (PAVE) ja käytät sitä suunnittelun työkaluna

Lisäksi tarvittaessa:

  • Ohjaat ja valvot omana työnä toteutettavien työmaiden edistymistä 
  • Omana työnä toteutettavien työmaiden vastaavan työnjohtajan tehtävät joko itse, tai ulkoistaen kohdekohtaiseen tarvearviointiin perustuen
  • Haastavissa maasto-olosuhteissa olevan rakennuskannan teknisten ratkaisujen ja toteutusmallien kehittäminen yhteistyössä tiimin muiden asiantuntijoiden kanssa.
  • Paras käytettävissä oleva tekniikka –toimintamallin mukaisten ratkaisujen kehittäminen
  • Osallistut tarvittaessa myös operatiivisen työhön maastossa

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esim. rakennusmestari, rakennusinsinööri, diplomi-insinööri, tai vastaava) ja vähintään 2 vuoden työkokemusta alalta. Hallitset korjaus- ja uudisrakentamiseen liittyvät tehtävät.

Työssä tarvitset sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, hyviä tietoteknisiä valmiuksia, hyviä yhteistyö- ja organisointitaitoja, sekä vähintään B-ajo-oikeutta. Toimialueena on koko Lappi, joten työ edellyttää matkustusvalmiutta. Maastossa tehtävät käytännön työt ovat osa työnkuvaasi ja siksi edellytämme valmiutta liikkua maastossa hankalissakin olosuhteissa (moottorikelkka, mönkijä).

Kokemus hankinta- ja rakennuttamistehtävistä, kokemusta vastaavana työnjohtajana toimimisesta, julkisista hankinnoista sekä teknisten suunnitteluohjelmien käytöstä katsotaan eduksi. Lisäksi paikkatieto-ohjelmistojen käyttötaito ja muu kielitaito, kuten saame katsotaan eduksi

Toivomme sinulta itsenäistä ja aloitteellista työskentelytapaa sekä muuntautumiskykyä ja joustavuutta tehtävien painotusten muuttuessa. 

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja aktiivisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Saat työskennellä Suomen arvokkaimpien luonto- ja kulttuurikohteiden parissa, Suomen suurimmissa kansallispuistoissa, ja olet osa mukavaa työyhteisöä. Metsähallitus tukee henkilöstön hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, terveydenhuoltoon ja vapaa-aikaan liittyvillä henkilöstöeduilla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hankkia työsuhdepolkupyörä koeajan päättymisen jälkeen.

Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Tehtävän toimipaikka on sovittavissa jollekkin metsähallituksen Lapissa sijaitsevista toimipisteitä, työskentelemme kuitenkin joustavalla monityöpaikkamallilla etä- ja lähityön yhdistäen.

Täytäthän sähköisen hakemuksen viimeistään 27.10.2024 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat. Emme käsittele sähköpostitse jätettyjä hakemuksia. Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaavat Tuoteomistaja Jarmo Asell (puh. +358403593376) ti-to 9-15 (ei tavoitettavissa vk 42) sekä tiimivastaava Inari Ylläsjärvi (puh. +358401581760) ti-ke klo 9–12 (ei tavoitettavissa vk 42). 

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi