Metsähallitus

Metsästyksen erityisasiantuntija, Kainuu

  • Sijainti Kajaani
  • Julkaistu 17.09.2024, 8:00
  • Haku päättyy 20.10.2024, 23:59
  • 20.10.2024, 23:59
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Metsästyksen erityisasiantuntija, Kainuu

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on lähes tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme!

Eräpalvelut on osa Metsähallituksen julkisia hallintotehtäviä yhdessä Luontopalvelujen kanssa. Vastaamme kalastuksen, metsästyksen ja erävalvonnan järjestämisestä valtion alueilla. Myymme kalastus- ja metsästyslupia ja keräämme valtion kalastonhoitomaksun maa- ja metsätalousministeriölle. Järjestämme erämahdollisuuksia niillekin, joilla sellaisia ei muuten olisi. Työssä pääset osaksi tiimiä, joka hoitaa valtion maiden metsästyksen järjestämisen kestävästi, eettisesti ja vastuullisesti.

Haemme metsästyksen erityisasiantuntijaa vakituiseen virkaan Metsähallituksen Eräpalvelujen pohjoiselle alueelle Kainuuseen 1.12.2024 alkaen (tai sopimuksen mukaan). 

Päätehtäviisi kuuluu metsästyksen lupasuunnittelu, järjestelyt ja kehittäminen sekä riistatalouteen liittyvät tehtävät Kainuun alueella. Tehtävä sisältää mm. yhteistyötä alueen sidosryhmien ja Metsähallituksen muiden vastuualueiden kanssa, asiakkaiden neuvontaa ja ohjausta sekä valtion alueiden riistatalouden edunvalvontaa.

Tehtävän hoito edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, riistatalouteen ja metsästykseen liittyvän lainsäädännön tuntemusta ja kokemusta riistatalouden alalta. Edellytämme myös hyviä vuorovaikutus-, sovittelu- ja neuvottelutaitoja sekä hyvää kirjallista ja suullista ilmaisukykyä. Vahvaksi eduksi katsotaan kokemus riistatalouden hallinnosta sekä viranomaistyöskentelystä. Arvostamme pohjoisen Suomen erityispiirteiden tuntemusta (mm. porotalous, vapaa metsästysoikeus). Lisäksi arvostamme hyvää paikkatieto-osaamista ja tietoteknisiä valmiuksia, ja alueen toimintaympäristön sekä sidosryhmien tuntemusta. Metsäpeuran tuntemus katsotaan eduksi. Työssä tarvitaan myös maastotyöskentelyvalmiuksia ja ajokorttia (B).

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja innostavan työympäristön ja erilaisia arvoja sekä tavoitteita yhteensovittavan haastavan tehtäväkentän. Metsästyksen erityisasiantuntijana pääset tekemään aidosti merkityksellistä työtä luonnon ja kestävän käytön parissa osana Eräpalvelujen metsästystiimiä. Toimipaikka sijoittuu Kainuun maakunnan alueelle (esim. Suomussalmi, Kajaani).

Metsähallituksessa on käytössä tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkkausjärjestelmä. Haettavana oleva tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusryhmään 9 (2981,50 euroa). Henkilökohtainen palkanosa on 0-40 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 20.10.2024 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat. Liitäthän mukaan myös CV:si. 

Metsähallitus noudattaa rekrytoinnissa julkisuuslakia.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa erätalouspäällikkö Pirjo Ilvesviita (040 518 2470) ja metsästyksen erityisasiantuntija Mikko Rautiainen (040 547 2392).

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi