HUS Helsingin yliopistollinen sairaala

Ylilääkäri Diagnostiikkakeskus Kliininen kemia

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 02.09.2024, 5:08
  • Haku päättyy 30.09.2024, 23:59
  • 30.09.2024, 23:59

Ylilääkäri Diagnostiikkakeskus Kliininen kemia

In English below

HUS Diagnostiikkakeskuksessa on haettavana Kliinisen kemian vastuualueella ylilääkärin vakinainen virka, johon voidaan liittää Helsingin yliopiston (HY) Kliinisen kemian professorin osa-aikainen (35 %) toistaiseksi täytettävä tehtävä. Virka täytetään 1.1.2025 lähtien tai HY:n tehtävän täyttöprosessin mukaisesti.

HUS Diagnostiikkakeskus on Suomen johtava kliinisten laboratorio- ja kuvantamispalvelujen tuottaja. Pääasiallinen toiminta-alueemme on HUS-yhtymän erikoissairaanhoito ja HUSiin kuuluvien hyvinvointialueiden perusterveydenhuolto. Vastaamme myös Kymenlaakson hyvinvointialueen ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen laboratorio- ja kuvantamistoiminnasta.

Toimimme kahdeksalla lääketieteen erikoisalalla. Vastaamme valtakunnallisesti useista erityisosaamista vaativista tutkimuksista sekä yliopistolliselle sairaalalle kuuluvasta tutkimuksesta ja opetuksesta. Diagnostiset tutkimukset ovat keskeisessä roolissa sairauksien varmistamisessa, poissulkemisessa, osana hoitoa sekä hoidon seurannassa ja seulonnassa. HUS Diagnostiikkakeskuksessa työskentelee noin 3500 laboratorio- ja kuvantamisalan asiantuntijaa yli 170 toimipisteessä. 

HUS Diagnostiikkakeskuksen Kliinisen kemian vastuualueen toiminnot sijaitsevat Meilahdessa sekä 10 muussa ympärivuorokautisesti päivystävässä sairaalassa. Kliinisen kemian vastuualue tuottaa vuosittain noin 20 miljoonaa laboratoriotutkimusta ja se on akkreditoitu standardin SFS-EN ISO 15189:2013 mukaan. Tavoitteenamme on kehittää palveluitamme jatkuvasti asiakastarpeen mukaisesti, lean-periaatteita noudattaen.

Nyt haettava ylilääkäri tulee toimimaan HUS Diagnostiikkakeskuksen Kliinisen kemian vastuualueella. Hänelle osoitetaan tehtäväksi osaltaan johtaa ja kehittää kliinisen kemian analyyttistä ja diagnostista toimintaa, jonka tarkempi sisältö määritetään huomioiden valittavan henkilön osaamistausta ja tutkimusala. Valittava ylilääkäri vastaa myös erikoistuvien lääkäreiden ja erikoistuvien sairaalakemistien koulutuksen toteutumisesta suunnitelman mukaisesti. Lisäksi ylilääkäri vastaa oman vastuualansa palveluiden laadusta ja toteutumisesta asiakastarpeen mukaisesti. Tehtävä edellyttää vankkaa kliinisen kemian osaamista, kykyä asiakaslähtöiseen terveydenhuollon palveluiden johtamiseen ja kehittämiseen, hyviä vuorovaikutustaitoja, esimieskokemusta ja valmiuksia henkilöstön kehittämiseen sekä hyvää organisointikykyä.

HY:n Lääketieteellisessä tiedekunnassa on samanaikaisesti haettavana kliinisen kemian professorin osa-aikainen (35%) tehtävä, jonka HY täyttää oman johtosääntönsä ja hakuprosessinsa mukaisesti. HUSin yliopistotoimikunta antaa lausuntonsa HUSin valintatoimikunnan esityksestä ylilääkärin virkaan ja HY:n lääketieteellisen tiedekunnan valintatoimikunnan esityksestä professuuriin. Tämän jälkeen HUSissa päätetään ylilääkärin virkaan ottamisesta ja Lääketieteellinen tiedekunta päättää professuurin täyttöprosessin jatkamisesta tai raukeamisesta. HUS voi osaltaan keskeyttää ylilääkärin virantäytön, jolloin myös HY:n Lääketieteellisen tiedekunnan professuurin täyttöprosessi raukeaa. Mikäli professuuriin otettu eroaa HUSin ylilääkärin virasta, lakkaa myös palvelusuhde Helsingin yliopistoon. Ylilääkärin virkasuhde on voimassa toistaiseksi ja enintään niin kauan, kuin palvelussuhde Helsingin yliopiston professuuriin on voimassa. Jos valituksi tulevalla hakijalla on jo HUSin ylilääkärin virka, hän voi jatkaa samassa virassaan, ja mikäli professuuri myöhemmin päättyy, ko. ylilääkärin virka säilyy hakijalla.

Hakijan tulee huomioida, että hakemus tulee jättää sekä HUSin ylilääkärin virkaan että Helsingin yliopistossa samanaikaisesti haettavana olevaan kliinisen kemian professorin tehtävään, jotta hakemukset huomioidaan rekrytointiprosessissa. 

Vaatimuksena on EU/ETA-maassa myönnetty erikoislääkärin pätevyys kliinisen kemian erikoisalalla ja dosentin arvo soveltuvalla erikoisalalla. Haettavana olevan viran kohdalla soveltuva erikoisala kliininen kemia. Jos hakijalla on Suomen ulkopuolella myönnetty erikoislääkärin oikeus, on valinta määräaikainen enintään kahdeksi vuodeksi tai kunnes erikoislääkärin oikeudet Suomessa on myönnetty.

Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen tai ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito ja toisen kotimaisen kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Jos ylilääkärin virkaa hakee ulkomaalainen tai Suomen kansalainen, joka ei ole syntyperäinen tai joka ei ole saanut koulusivistystään suomen tai ruotsin kielellä, voidaan hänelle myöntää ilman erillistä hakemusta erivapaus suomen ja ruotsin kielen taidon hallitsemisesta. Häneltä kuitenkin edellytetään suomen tai ruotsin kielen kohtuullista oppimista tietyn ajan kuluessa. Kielen kohtuullisen oppimisen toivotaan tapahtuvan esimerkiksi kahden (2) vuoden kuluessa.

Hakuaika virkaan on 2.9.-30.9.2024. 

Liitteeksi pyydetään toimittamaan seuraavat hakuasiakirjat:

1. englanninkielinen curriculum vitae 2. englanninkielinen vapaamuotoinen enintään sivun mittainen selostus hakijan tieteellisestä toiminnasta 3. englanninkielinen enintään sivun mittainen suunnitelma siitä, kuinka hakija aikoo hoitaa tehtäväänsä ja kehittää alaa 4. englanninkielinen selvitys opetusansioista (”Opetusansioiden kartoituslomake”) 5. englanninkielinen selvitys ulkopuolisesta tutkimusrahoituksesta 6. numeroitu täydellinen julkaisuluettelo 7. luettelo 20 valitusta julkaisusta tai muusta työstä.

Tehtävän kelpoisuusehdot

Erikoislääkärin pätevyys soveltuvalla erikoisalalla ja dosentin arvo soveltuvalla erikoisalalla sekä kokemus alan hallinto- tai johtamistehtävissä ja lisäksi laillistettu lääkäri tai lupa toimia lääkärin tehtävissä.

Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

Yhteystiedot

Lisätietoja antaa toimialajohtaja Tiina Mäki, puh. 050 428 6160.

Yhdenvertaisuus on yksi arvoistamme. Edistämme aktiivisesti monimuotoisuutta työyhteisössämme. Meille ovat tervetulleita monenlaiset työntekijät – eri ikäiset, eri sukupuolia olevat sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmis…

Työsuhde:Työsuhde
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Palkka:Kiinteä palkka
Paikkoja:1
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue: