Työnhaku LinkedInissä

Työnhaku LinkedInissä – Näillä vinkeillä löydät työpaikan

Vieraskynä Työnhaku, Verkostot työnhaussa

Työnhaku LinkedInissä voi auttaa sinua löytämään unelmatyösi. LinkedIniä voidaan käyttää työn hakemiseen joko etsimällä työtä aktiivisesti tai passiivisen haun kautta. Aktiivinen haku tarkoittaa työnantajien lähestymistä LinkedInissä sekä avoimiin työtehtäviin hakemista oma-aloitteisesti.

Passiivisessa hakutavassa oma LinkedIn-profiili optimoidaan mahdollista rekrytointia varten. Omasta profiilista kannattaa tehdä näkyvä ja kiinnostava. Seuraavat vinkit ovat konkreettisia asioita, joita voit tehdä parantaaksesi mahdollisuuksiasi sekä aktiivisen että passiivisen työnhaun suhteen.

Aktiivinen työnhaku LinkedInissä

Työnhaku LinkedInissä kannattaa aloittaa perehtymällä tarkasti työpaikkailmoituksiin, joihin aiot hakea. Listaa, millaisia tarpeita työnantajalla on ja millaisia taitoja kyseiseen työtehtävään halutaan. Huolehdi, että profiilisi vastaa ilmoituksessa vaadittavia asioita. Jos useassa kiinnostavassa ilmoituksessa vaaditaan tiettyjen taitojen perusosaamista, niiden kehittäminen työnhaun ohella helpottaa työn saamista pitkässä juoksussa. Lisäksi voit etsiä työtehtäviä LinkedInin hausta #hashtagilla (esimerkiksi #työpaikka). Työnantajat postaavat LinkedInissä usein työtarjouksia, mutta varsinainen työpaikkailmoitus jää tekemättä. LinkedInin ”Jobs” -osion työnhakutoiminto toimii kätevästi aktiivisen työnhaun alustana.

Kontaktointi

Kontaktoi suoraan niiden yritysten rekrytoijia, joiden työpaikkailmoituksista olet kiinnostunut. Jos kyseessä on suurempi organisaatio, etsimäsi henkilöt löytyvät yleensä työnantajien omien LinkedIn-sivujen ”People” -osiosta hakemalla. Voit myös olla yhteydessä suoraan rekrytointialan työntekijöihin, kuten rekrytointikonsultteihin sekä headhuntereihin ja kartoittaa heidän kauttaan kiinnostavia työmahdollisuuksia. Kontaktoi uusia ihmisiä päivittäin ja kasvata verkostoasi. Kasvattamalla verkostoasi, näkyvyytesi laajenee jatkuvasti myös 2. ja 3. asteen kontakteille.

Passiivinen työnhaku LinkedInissä ja profiilin optimoiminen rekrytointia varten

LinkedIn profiili Open to

Jos olet avoin työtarjouksille, on suositeltavaa ilmoittaa se profiilissasi. Löydät oikean kohdan heti nimesi alapuolelta, ”Open to” -osiosta. Osion kautta pääset muokkaamaan asetuksiasi ja statustasi sellaiseksi, jollaisena haluat sen näkyvän muille käyttäjille.

”Open to” kohdasta avautuvasta lomakkeesta voit valita minkä työtehtävien hauissa haluat näkyä. Voit myös mahdollistaa etävalinnan ja sijainnin lisäämisellä etätyömahdollisuuden mihin päin maailmaa tahansa.

”Choose who sees you’re open” toiminnolla voit valita haluatko työnhakusi näkyville kaikille LinkedInin käyttäjille vai pelkästään rekrytoijille. Jos teet itsestäsi avoimesti työnhakijan, se saattaa tehdä profiilistasi epäkiinnostavan ja rekrytoijat voivat jopa vältellä profiiliasi.

LinkedIn profiili Open to valinnat

Pidä huolta profiilisi ulkoasusta

Käytä profiilikuvana ammattimaista valokuvaa. Topresume -sivuston mukaan oman kasvokuvan sisältävät profiilit saavan 14 kertaa enemmän huomiota profiililleen. Käytä sellaista kuvaa itsestäsi, joka vastaa rooliasi ammattilaisena. Voit hyödyntää profiilissasi sellaista kuvaa, jonka voisit lisätä myös CV:seen.

Tee profiilistasi mieleenpainuva ja päivitä se säännöllisesti ajan tasalle. Avaa työtehtäviäsi tarkemmin tai kerro työprojektiesi sisällöstä. Yritä välittää lukijalle mielikuvaa taidoistasi ja osaamistasi. Tee profiilistasi myös visuaalisti silmää miellyttävä ja informatiivinen. Rekrytoijalle pienikin lisätieto auttaa muodostamaan paremman kuvan sinusta työntekijänä.

Tuo osaamisesi esille

Tuo ilmi osaamistasi kaikilla mahdollisilla tavoilla:

  1. Kerro työhistoriastasi huolellisesti
  2. Esittele omat työsi esimerkiksi portfolion muodossa ja huolehdi, että ne on helppo löytää profiilistasi
  3. Pyydä suosittelijoita toimialaltasi
  4. Päivitä taitoluettelosi vastaamaan alan standardeja

Keskity tavoitteisiisi

Keskity profiilissasi kertomaan omista tulevaisuudensuunnitelmistasi, tavoitteistasi ja unelmistasi. Enemmän siitä, mikä sinusta on tulossa kuin siitä, mikä olet aiemmin ollut. Työnantajat etsivät kehittyvää osaamista ja ovat usein valmiita palkkaamaan ehdokkaan, jos he näkevät hänessä potentiaalia sekä aitoa innokkuutta ja paloa työtehtävään. Mieti tarkasti, millaisiin työtehtäviin aiot hakea ja profiloi itsesi vastaamaan tarvetta, jota kyseisillä aloilla ilmenee.

Tee itsestäsi helposti tavoitettava

Tee profiilistasi tavoitettava. LinkedInissä viestin lähettäminen käyttäjälle, joka ei kuulu omaan verkostoon, maksaa. Tämän vuoksi rekrytoijat etsivät usein profiileista ehdokkaan yhteystietoja. Parhaiten teet itsestäsi tavoitettavan, jos lisäät sähköpostisi, puhelinnumerosi ja tiedot muista sosiaalisen median tileistäsi. Jos muut sometilisi eivät ole työnhaun kannalta oleellisia eivätkä ne esittele työnhön liittyvää osaamistasi, ne kannattaa jättää lisäämättä.

Hyödynnä omaa verkostoasi

LinkedInin virallisen blogin mukaan 70 % ihmisistä työllistyy yrityksiin, joihin heillä on yhteyshenkilö omassa LinkedIn-verkostossaan. Älä siis aliarvioi oman kasvavan verkostosi voimaa. Verkostoituminen ja verkostojen hyödyntäminen on nykyään yksi tehokkaimmista työnhakukeinoista.

Muista suosittelijat

Suosittelijoista voi olla suuri apu työpaikan saamisen kannalta. Yritysten ja rekrytoijien suosimia suosittelijoita ovat oman alasi asiantuntijat. Pyydä heitä rohkeasti suosittelemaan sinua. Pyydä suosittelijoita myös aiemmista työtehtävistäsi. Työhaastattelutilanteessa rekrytoijat voivat pyytää mahdollisia suosittelijoita esimiehistä, kollegoista, alaisista tai jopa asiakkaista.

Tekstin muut lähteet:

How To Use LinkedIn To Get a Job In 2022
Top 3 Tips on Using LinkedIn to Land a Job
How To Use LinkedIn For Beginners – 7 LinkedIn Profile Tips


RekrypalveluArtikkelin kirjoittaja Rekrypalvelu on tammikuussa 2022 perustettu asiantuntija ja johdon suorahakuihin sekä toimialakohtaisiin rekrytointeihin erikoistunut rekrytointipalvelu. Rekrypalvelu auttaa yrityksiä löytämään oikeat henkilöt juuri heidän tarpeisiinsa. Toimialakohtainen rekrytointipalvelumme varmistaa tehokkaimman rekrytointitavan käytön. Johdon rekrytoinnit hoidamme suorahaulla, juniortason rekrytoinnit toteutetaan avoimilla työnhakuilmoituksilla. Jokaisesta rekrytoinnista meillä vastaa toimialalle erikoistunut rekrytoinnin ammattilainen.