Ohjelmistokehittäjä Marike, vaaleahiuksinen nuori nainen, katsomassa LAURA.fi verkkosivujen etusivua sivuprofiilista. Marike toimii LAURA Rekrytointi Oy:llä ohjelmistokehittäjänä.

Ohjelmistokehittäjä, aina oppimassa uutta, aina parantamassa tulosta

Carolina Simberg Työelämä, Uratarinat

Ohjelmistokehittäjä varmistaa yrityksessämme jokaisen myydyn LAURA™-järjestelmän toimivuuden ja yksilöllisen räätälöinnin yritysten tarpeisiin. Marike on yksi yrityksemme ohjelmistokehittäjistä, tietokonevelhoista, jotka ratkaisevat ongelmia, uudistavat ja ylläpitävät rekrytointijärjestelmää. Mariken kiinnostus koodaamiseen alkoi nuorena, eikä se näytä hiipumisen merkkejä. 

Marike vastaa yrityksemme muiden ohjelmistokehittäjien kanssa LAURA™-järjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä.

Kun asiakkaamme haluaa LAURA™-järjestelmäänsä muutoksia, työ voidaan delegoida hänelle työjonoon. Ohjelmistokehittäjä ottaa tehtäviä työjonosta saapumisen ja kiireellisyyden määräämässä järjestyksessä. Joskus työt ovat nopeita, pieniä lisäyksiä tai muutoksia asiakkaan ohjelmistoon, toisinaan päivän agendalla on ongelmanratkaisua tai suurempia koko ohjelmistoa koskevia muutostöitä. Päivien vaihtelevuus viehättää Marikea, sillä vaikka päivissä on tietty kaava, ne eivät toista itseään. 

Marike haki töihin LAURA Rekrytointi Oy:lle ohjelmistokehittäjäksi, koska työnkuva vastasi hänen koulutustaan; Hän opiskelee ohjelmointia Helsingin yliopistossa. Marike kertoo olleensa kiinnostunut tietokoneista pienestä asti ja aloittaneensa ohjelmoinnin opettelun jo 13-vuotiaana. Ohjelmoinnin opiskelu yliopistossa oli siis luonnollinen valinta, kun oli aika valita ala, mitä opiskella.

“Ohjelmointi on siitä erikoinen ala, että mitä enemmän sitä opiskelee ja siihen tutustuu, sitä enemmän tuntuu siltä, kuin ei osaisi mitään. Tällä alalla ei ole koskaan valmis, ja se on kiinnostavaa.” Koska tekniikka kehittyy, kehittyy myös ohjelmointi ja osaaminen alalla. Tämä takaa sen, että uusia haasteita tulee vastaan, eikä työ rutinoidu liikaa.
Alalle ei kuitenkaan ole välttämättä helppoa päästä. Marike kertoo, että usein työnantaja vaatii työkokemusta rekrytoitavalta, muuten jalkaa ovenväliin voi olla vaikea saada. Työkokemusta on kuitenkin vaikea kerryttää, jos rekrytoijat karsastavat tekijää, jolla ei ennestään ole kokemusta.

Ohjelmistokehittäjä ratkoo vapaa-ajallakin algoritmeja

Kuten ohjelmoijia yleensä, Marikea kiinnostaa ongelmanratkaisu. Mariken työpöydältä voi siis löytää rubikin kuution tai kaksikin — perinteisen kuution ja perinteistä pienemmän version, jossa kuution sivuilla on vain neljä palikkaa tavallisen yhdeksän sijaan. 

Kysyttäessä kuutiosta, hän vastaa vaatimattomasti: “En ole mikään pro, niin kuin ne, jotka ratkovat kuution muutamassa sekunnissa. Oma ennätykseni taisi olla 1,5 minuuttia. Mutta en ole ratkonut niitä pitkään aikaan, joten nyt menisi varmaan n. 2 minuuttia.”

Marikelta löytyy kotoa neljä muuta ”kuutiota” uusissa haastavissa muodoissa, kuten tasakylkisenä kolmiona ja viisikantana. Haaveissa on ostaa vielä ainakin yksi: rubikin kuutio, jonka voi yhdistää tablettiin. Tablettiin kytkettynä kuutio näyttää käyttäjänsä siirrot ja laskee tarkan ratkomisajan. Marike kertoo, että rubikin kuutio on paras apu silloin, kun ei tiedä mistä aloittaisi haastavan työprojektin purkamisen; Kuution pyöritteleminen selkiyttää ajatuksia ja auttaa jäsentämään ongelmaa.

Marike sai ensimmäisen rubikin kuutionsa hieman yli vuosi sitten. ”Alussa oli paljon opettelua, kun piti oppia hahmottamaan kuutio. Alussa pitää myös muistaa paljon algoritmeja ja tietää mitä niistä käyttää missäkin tilanteessa”, Marike kertoo iloisesti. ”Siksi kuutio, jossa on vain neljä palikkaa per sivu, on helpompi ratkaista: muistettavia algoritmeja on vähemmän.”

Marike ohjasi kaksi vuotta viime joulukuuhun asti ohjelmointia 5-17 -vuotiaille työnsä ohella. Marike kertoo, että oli hienoa nähdä lasten innostus tietokoneisiin ja kuinka nopeasti he oppivat. Ensimmäinen ohjelmointiprojekti saa monen lapsen innostumaan ja heidän kasvonsa loistamaan. Koska moni Mariken opetettavista on ns. ”diginatiivi” oppivat he koodaamisen perusteet nopeasti, ja jäävät koodaamisen koukkuun kiinni samalla tavalla kuin hän itse. ”On hienoa nähdä se onnistumisen ilo, ja puhua oppilaiden kanssa erilaisista tavoista, koodikielistä ja nikseistä, ja nähdä kuinka he kiinnostuvat lisää, ja pyytävät näyttämään aina uutta.”  

Katso IT-alan avoimet työpaikat

Mariken rekrytointi LAURA Rekrytointi Oy:lle

Marike kertoo, että parasta hänen työssään on se, että hän saa tehdä jotain, mitä hän tekisi muutenkin vapaa-ajallaan.
Työtehtävät jaetaan LAURA Rekrytointi Oy:ssä kiinnostuksen ja osaamisen perusteella, jolloin työnteko on mielekästä kaikille. Uuden oppimiseen kannustetaan ja haasteisiin on mahdollista tarttua, jotta osaaminen voi kehittyä. Kun Marike haki töihin LAURA Rekrytointi Oy:lle ohjelmistokehittäjäksi, hänellä oli hyvä kuva yrityksen työyhteisöstä somen ja yrityksen kotisivujen perusteella.

Mariken työhaastattelun viimeiseen vaiheeseen osallistui koko yrityksen LAURA-osasto, jotta nähtäisiin kuinka hän sopii työyhteisöön, ja tuomio oli yksimielinen: olisimme onnekkaita, jos hän päätyisi meille töihin. Mariken palkkaamisessa ei siis vitkasteltu.

Nyt Marike on tärkeä osa LAURA™-järjestelmän koodaajaryhmää, ja avaa aina tarpeen tullen ohjelman saloja myös mm. asiakaspalvelullemme ja varmistaa näin laadukkaan tuotteen asiakkaillemme yksilöllisesti räätälöitynä.

Toimistollamme vaikuttavat myös vanhempi ohjelmistoasiantuntija Marko, Rekrytointi.com tuotepäällikkö Jonne, myyntijohtajamme Sami sekä asiakaspalvelustamme vastaava Henna.


Kiinnostuitko LAURA Rekrytointi Oy:stä työnantajana tai yhteistyökumppanina? Tutustu yritykseemme lisää tai ole yhteydessä. Kerromme sinulle miellämme lisää meidän avoimista työmahdollisuuksista sekä palveluistamme.

LAURA Rekrytointi Oy:n henkilökuntaa aamupalalla. Joukossa on myyjiä, ohjelmistokehittäjiä, markkinoinnin henkilökuntaa sekä tuotepäälliköitä.

Viikoittain toistuva yhteinen aamupalahetki kokoaa työkaverit yhteen.