Marko on LAURA Rekrytointi Oy:n ohjelmistoasiantuntija

Ohjelmistoasiantuntija luo salakielestä näkyviä tuotoksia

Carolina Simberg Työelämä, Uratarinat

Vanhempi ohjelmistoasiantuntija Marko on työskennellyt LAURA Rekrytointi Oy:ssä 16 vuoden ajan. Hänen uransa on ollut monipuolinen, ja hän on ollut mukana monissa eri tehtävissä yrityksemme sisällä. Marko mentoroi mielellään uusia työntekijöitä ja jakaa tietoaan ohjelmoinnista. Lue, millainen ohjelmoijan työnkuva voi parhaimmillaan olla! 

Aluksi Marko vastasi LAURA™:n sijaishallintamoduulin front- ja backendin kehittämisestä sekä entisen Uranus.fi -työpaikkailmoitussivuston (nykyinen Rekrytointi.com) monipuolisesta ylläpidosta. Kun yrityksemme kasvoi, Markon toimenkuvan ohjelmointipuolella tarkentui, ja hän on suunnitellut useita uusia komponentteja LAURA™-järjestelmään.

Marko pitää ohjelmistoasiantuntijan työssä sen tuomista haastavista, joskus jopa mahdottomilta tuntuvista, luovista pähkinöistä. Hän nauttii siitä, että on osa ketterää, iloista ja asiantuntevaa tiimiä.

Ohjelmistoasiantuntija saa aikaan näkyvää jälkeä

Ohjelmistoasiantuntija on henkilö, joka työskentelee ohjelmistokehityksen parissa ja auttaa suunnittelemaan, kehittämään ja ylläpitämään ohjelmistoja, kuten ylläpitää Rekrytointi.com -verkkosivujen sujuvaa toimintaa. Ohjelmistoasiantuntijan tehtäviin voi kuulua muun muassa:

  • Ohjelmistojen kehittäminen eri ohjelmointikielillä, kuten Java, Python tai C++.
  • Ohjelmistojen suunnittelu yrityksen tai asiakkaan tarpeiden mukaan.
  • Testien suunnittelu ja suorittaminen varmistamaan ohjelmiston toimivuutta ja laatua.
  • Ohjelmistojen ylläpito ja jatkokehitys.
  • Asiakastuen tarjoaminen, kuten ongelmanratkaisu ja tekninen tuki.

Ohjelmistoasiantuntijan työ on erittäin tärkeää, sillä ohjelmistot ovat nykyään tärkeä osa monia yrityksiä ja organisaatioita. Ohjelmistoasiantuntijan tehtävänä on varmistaa, että ohjelmistot ovat toimivia, turvallisia ja tyydyttävät asiakkaan tarpeet.

“Olen aina ollut kiinnostunut kielestä, merkeistä, salakirjoituksista ja piilomerkityksistä.”, Marko taustoittaa kiinnostustaan ohjelmointiin. Marko nauttii työn käytännöllisyydestä: “Ohjelmoinnilla voi tehdä paljon näkyvää jälkeä ja saada aikaan tuotoksia, joita voi arvioida heti”.

Marko on mentoroinut monia uusia työntekijöitämme ohjelmointitiimissämme. Hän jakaa mielellään tietotaitoaan ja auttaa muita kehittymään. Toisten opastaminen ongelmanratkaisun opettelussa ja ohjaaminen itseohjautuvuuteen on Markolle mielekästä ja luontevaa.

Ohjelmoinnilla voi tehdä paljon näkyvää jälkeä, saada aikaan tuotoksia, joita voi arvioida heti.

Pekka Miettinen, LAURA Rekrytointi Oy:n kehityspäällikkö kehuu Markoa ratkaisukeskeiseksi ja luovaksi ohjelmoijaksi. “Marko on valmis ottamaan vastaan uusia ideoita. Hän ei ole parkkiintunut toistamaan vanhaa, vaan katsoo monia ongelmia luovasti ja keksii niihin luovia ratkaisuja.”
Marko toteaakin: “Mitä enemmän tietää, sitä enemmän tiedostaa, että on uutta opiskeltavaa”, ja tätä ajatusmallia hän mielellään jakaa ohjatessaan uusia työntekijöitä.

Haluaisitko sinä työskennellä ohjelmistoasiantuntijana? Katso IT-alan avoimet työpaikat.

Katso IT-alan avoimet työpaikat

Haasteitakin löytyy ohjelmistoasiantuntijan päivistä

Mikään työ ei kuitenkaan ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista, ja Marko kertoo rehellisesti, mikä on haastavinta hänen työssään.
“Harmaita hiuksia ja turhautumisiakin toki tulee. Bugit on niitä pahimpia, joskus ne vaivaavat jopa kuukausikaupalla mieltä. Bugien metsästäjät ja korjaajavat ovat minusta niitä kovimpia tyyppejä alalla!”, Marko kehuu kollegoitaan.

Yksi hienoimmista asioista Markon mielestä hänen urassaan LAURA Rekrytointi Oy:llä on ollut yrityksen pitkä elinkaari ja se, että hän on kehittynyt itse siinä mukana. Lisäksi hän nauttii siitä, että hänen työllään on yhteiskunnallinen merkitys, koska rekrytointi ja työnhaku koskee monia ihmisiä eri elämänvaiheissa.

Toimistollamme vaikuttavat myös Rekrytointi.com tuotepäällikkö Jonne, myyntijohtajamme Sami sekä asiakaspalvelustamme vastaava Henna.

Marko on tärkeä osa yrityksemme menestystä ja olemme kiitollisia siitä, että hän on ollut mukana tiimissämme näin pitkään. Hän on ammattilainen omalla alallaan ja jatkaa edelleen kehittymistään ja panostamistaan yrityksemme menestykseen.


Kiinnostuitko LAURA Rekrytointi Oy:stä työnantajana tai yhteistyökumppanina? Tutustu yritykseemme lisää tai ole yhteydessä. Kerromme sinulle miellämme lisää meidän avoimista työmahdollisuuksista sekä palveluistamme.

LAURA Rekrytointi Oy

Viikoittain toistuva yhteinen aamupalahetki kokoaa työkaverit yhteen.