millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista

Löydä hyvä tekijä Laura Osaajapankista

Jonne Laiho Ajankohtaista rekrytoinnissa, Hakijaviestintä, Rekrytointi, Rekrytointiprosessi, Suorahaku, Yleinen

Rekrytointi on yksi yritysten kriittisimmistä prosesseista, ja joskus oikeiden osaajien löytäminen voi tuntua kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Kilpailu parhaista tekijöistä on kovaa, ja rekrytoijat tarvitsevat tehokkaita työkaluja, jotka helpottavat sopivien osaajien löytämistä nopeasti ja vaivattomasti. Tutustu millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista!

Laura Osaajapankki – Tehokas työkalu rekrytoijille

Laura Osaajapankki  tarjoaa rekrytoijille pääsyn yli 300 000 osaajaprofiiliin. Tämä kattava osaajakanta vastaa nykypäivän rekrytoinnin haasteisiin ja tarjoaa monia etuja rekrytoijille.

  1. Kattava valikoima eri alojen ammattilaisia: Osaajapankissamme on osaajia kaikilta aloita, oli kyse sitten IT-alasta, terveysalasta, kaupallisesta alasta tai teollisuudesta. Monipuolisuus takaa sen että rekrytoija voi aina löytää tarpeisiinsa soveltuvan osaajan, riippumatta mikä toimiala tai tehtävä on kyseessä. 
  1. Kattavuus kaikilla alueilla: Osaajakanta ei rajoitu pelkästään pääkaupunkiseudulle, vaan osaajia löytyy ympäri Suomen. 
  1. Kattavat hakutoiminnot: Osaajapankkimme tarjoaa tehokkaan hakutoiminnon, jonka avulla rekrytoijat voivat suodattaa hakutuloksia esimerkiksi osaamisalueen, koulutuksen tai sijainnin perusteella. 

Millaisia osaajia Laura Osaajapankista löytyy? 

Katsotaanpa tarkemmin, millaisia osaajia osaajapankistamme löytyy. Seuraavassa on muutamia tilastoja, jotka kuvaavat osaajapankin laajuutta ja monipuolisuutta: 

Kertynyt työkokemus:

Millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista? Osaajien työkokemus vuosina.

Osaajapankista löytyy osaajia monipuolisesti! Taulukosta käy ilmi, että hyvin monella osaajalla on yli 10 vuoden työkokemus.

Kuten näemme taulukosta, hyvin monella osaajalla on yli 10 vuoden työkokemus. 

Osaamisalueet:

Millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista? Taulukossa esitetään osaajien määrät eri osaamisalueittain prosentteina.

Taulukossa esitetään osaajien määrät eri osaamisalueittain prosentteina.

Taulukossa on prosentteina osaajien määrät eri osaamisalueittain. Olit sitten rekrytoimassa miltä alalta tahansa, löydät varmasti oikeat osaajat. On myös mielenkiintoista huomata, että osaajia löytyy myös sellaisilta toimialoilta, joissa työvoiman saatavuus ei ole aina itsestään selvää. 

Minkä tyyppisistä tehtävistä olet kiinnostunut?

Millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista? Suurin osa osaajista haluaa työskennellä vakituisessa työsuhteessa, mutta osaajapankista löytyy myös runsaasti keikkatyöhön halukkaita asiantuntijoita, jotka tarjoavat joustavuutta työnantajille.

Suurin osa osaajista haluaa työskennellä vakituisessa työsuhteessa, mutta osaajapankista löytyy myös runsaasti keikkatyöhön halukkaita asiantuntijoita, jotka tarjoavat joustavuutta työnantajille.

Suurin osa osaajista on halukas tekemään töitä vakituisessa työsuhteessa. On syytä huomata, että osaajapankista löytyy kattava joukko osaajia, jotka ovat halukkaita myös keikkatyöhön. 

Koulutustaso

Millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista? Kaaviossa näkyy osaajien jakauma koulutustaustan perusteella.

Kaaviossa näkyy osaajien jakauma koulutustaustan perusteella, Laura Osaajapankista löytyy asiantuntijoita kaikista koulutustasoista kaiken tasoisiin tehtäviin.

Tässä kaaviossa on osaajien jakauma koulutustaustan perusteella. Kuten kaaviosta ilmenee, osaajia löytyy kaikista koulutustasoista. Löydät Laura Osaajapankista tekijän kaiken tasoisiin tehtäviin. 

Kuten näistä tilastoista näkee, rekrytoijat voivat löytää Laura Osaajapankista tekijät tehtävään kuin tehtävään eri toimialoilta. 

Näin onnistut

Laura Osaajapankki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää ammattilaiset nopeasti ja tehokkaasti. Katsotaan seuraavaksi muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset käytössä kunnolla vauhtiin. 

  1. Osaaajahaku tarjoaa muutamia erilaisia vaihtoehtoja osaajien etsimiseen. Aluksi kannattaa kokeilla vapaasanahakua. Jos et ole aiemmin etsinyt suuresta tietokannasta vapaasanahaulla, kannataa sen toimintalogiikaan tutustua.
  2. Vapaasanahaku on hakutoiminto, joka antaa käyttäjän syöttää minkä tahansa sanan tai lauseen hakukenttään, ja se pyrkii löytämään osumia, jotka sisältävät syötetyt sanat tai niiden muunnelmat. 

AND, OR ja NOT hakuehdot

  • AND: AND-operaattori yhdistää kaksi tai useampia hakusanoja siten, että hakutuloksissa on oltava kaikki annetut sanat. 

Käyttö: Käytä AND-operaattoria, kun haluat löytää tuloksia, joissa esiintyvät kaikki antamasi hakutermit. 

Esimerkki: Jos haet koira AND kissa, hakutuloksissa näytetään vain ne sivut, joilla esiintyvät molemmat sanat, ”koira” ja ”kissa”.

 

  • OR: OR-operaattori yhdistää hakusanat siten, että hakutuloksissa riittää, että vähintään yksi hakusanoista esiintyy. 

Käyttö: Käytä OR-operaattoria, kun haluat löytää tuloksia, joissa voi esiintyä jokin tai kaikki määritellyt termit. 

Esimerkki: Jos haet koira OR kissa, hakutuloksissa näytetään sivut, joilla esiintyy joko ”koira”, ”kissa” tai molemmat.

 

  • NOT: NOT-operaattori poissulkee hakutuloksista ne sivut, joissa esiintyy tietty sana tai lause. 

Käyttö: Käytä NOT-operaattoria, kun haluat sulkea pois tietyn sanan hakutuloksista. 

Esimerkki: Jos haet koira NOT kissa, hakutuloksissa näytetään sivut, joissa esiintyy sana ”koira”, mutta ei ”kissa”. 

Millaisia osaajia löytyy Laura Osaajapankista? Osaajien etsiminen!

Voit siis hyödyntää vapaasanahakua osaajien etsimisessä. Huomaathan, että vapaasanahaku kohdistaa haun myös liitteisiin (esim. CV). Jos et halua kohdistaa hakua liitteisiin, valitse kohta ’’älä kohdista vapaasanahakua liitteisiin’’. 

Tämän lisäksi voit etsiä osaajia postitoimipaikan tai maakunnan perusteella. On myös mahdollista määritellä, kuinka monen päivän sisällä osaaja on päivittänyt profiiliaan. Tämä voi olla hyödyksi, jos haku tuottaa muutoin liian pitkän listan osaajia.   

Osaajapankissa on lisäksi runsaasti muitakin tarkentavia hakutekijöitä, esim. tehtävänimike, koulutustaso, tutkintonimike, jne. Näiden käyttö voi olla hyödyksi jos vapaasanahaku ei tuota tarpeeksi hyviä tuloksia, tai jos tuloksia tulee liian paljon. 

Avatut profiilit 

Täällä on lista organisaatiosi avaamista osaajaprofiileista. Osaajaprofiilit säilyvät avattuna 6 kuukauden ajan. Klikkaamalla listalla olevaa profiilia, voit tarkastella sitä enemmän ja jättää siihen halutessasi organisaation sisäisen kommentin. Jos listalla on paljon avattuja profiileita, voit etsiä niitä tekstihaulla, nimellä tai päivämäärärajauksella.

Näiden vinkkien avulla pääset vauhtiin osaajien etsimisessä. Jos sinulla on kysyttävää Osaajapankin käyttöön liittyen, voit olla yhteyksissä asiakaspalveluumme info@laura.fi.

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat kuulla lisää palvelustamme tai sinulla on kehitystoiveita palvelullemme, ole rohkeasti yhteydessä:  info@laura.fi | +358 44 7700 560.

 

Ota yhteyttä

 

Hyödynnä Osaajapankin ominaisuudet tilaamalla käyttöoikeus verkkokaupastamme

Tilaamalla käyttöoikeuden Osaajapankkiin, saat oikeuden tehdä hakuja koko osaajamäärän laajuudelta ja avata profiileja valitun palvelutason sisältämän määrän. Selattavat profiilit ovat anonyymisoituja, ja palvelutaso määrittyy kuukaudessa avattavien profiilien määrän perusteella.

 

Tilaa Osaajapankki