Päivitä Osaajaprofiilia ja anna työnantajien löytää sinut helpommin!
Jo 250 000 osaajaa on luonut Osaajaprofiilin Suomen suurimpaan osaajapankkiin. Palvelusta on tullut suosittu syystäkin, Osaajaprofiili nimittäin helpottaa työnhakuasi monin eri tavoin. Tiesithän, että työnantajat etsivät aktiivisesti osaajia avoimiin tehtäviin Laura Osaajapankista? Tämän takia profiili kannattaa olla mahdollisimman hyvin täydennetty.
Olemme päivittäneet Osaajaprofiiliin uusia kenttiä, jotka mahdollistavat oman osaamisen ja työllisyystilanteen esille tuomisen entistä paremmin. Tutustu alla uusiin ominaisuuksiin ja käy läpi, miten täydennät Osaajaprofiiliasi parhaiten.
Päivitä profiiliaPäivitä Osaajaprofiilia uusilla tiedoilla
1. Lyhyt videoesittely
Osaajaprofiiliin on nyt lisätty mahdollisuus lisätä lyhyt videoesittely itsestään. Videohaastattelut ja -CV:t ovat nykyään arkipäivää rekrytoinneissa, joten lisäämällä lyhyen hissipuhevideon itsestäsi tuot osaamisesi ja persoonasi esiin positiivisessa valossa. Lisättävä video tulee olla linkkinä esimerkiksi YouTubessa tai muussa julkisessa palvelussa.
Jos kaipaat apua videon tekemiseen, niin käy tutustumassa vinkkeihimme millainen on hyvä videohakemus ja miten opit olemaan luontevasti videolla.
2. Olen käytettävissä
Nyt sinun on mahdollista ilmaista käytettävyytesi rekrytoijalle eli milloin olet mahdollisesti vapaa hyppäämään uusiin työtehtäviin. Usein työnantajilla saattaa olla akuutti tarve löytää uusi tekijä mahdollisimman pian, joten tämä tieto kannattaa ehdottomasti ilmaista Osaajaprofiilissa.
Valittavana on seuraavat vaihtoehdot:
- Heti
- 2 viikon kuluttua
- 1 kuukauden kuluttua
- 2 kuukauden kuluttua
Jos olet käytettävistä tätä myöhemmin, voit jättää kentän tyhjäksi.
3. Kertynyt työkokemus
Työkokemus -osioon on nyt lisätty mahdollisuus kertoa omasta työkokemuksestaan vuosissa. Tämä antaa työnantajille mahdollisuuden kartoittaa osaajia kertyneiden työkokemusvuosien perusteella.
Työkokemuksen määrä voi auttaa työnantajaa arvioimaan, kuinka hyvin hakija sopii avoimeen tehtävään. Pitkä työhistoria voi osoittaa, että hakijalla on syvällistä tietoa ja osaamista tietyllä alalla. Tämä voi olla erityisen tärkeää tehtävissä, joissa vaaditaan erityisosaamista tai asiantuntijuutta.
Nuorelle työnhakijalle ja alan vaihtajalle työkokemusta ei ole välttämättä vielä kertynyt merkittävästi. Kun olet hakemassa työtä vähäisen tai olemattoman työkokemuksen varassa, kerro osaamisestasi muuten kuin työkokemuksen kautta. Käy katsomassa vinkkimme miten saada töitä ilman työkokemusta.
4. Opintojen status
Voit nyt ilmaista osaajaprofiilissasi opintojesi statuksen. Voit kertoa siihen, oletko jo valmistunut vai ovatko opintosi vielä kesken.
Joihinkin työtehtäviin saatetaan napata osaajia jo suoraan koulun penkiltä, kun taas jotkut työtehtävät saattavat vaatia, että koulutus on suoritettu ja tutkintopaperit taskussa.
Kun olet päivittänyt profiilisi tietoja muista painaa esikatsele ja tallenna -painiketta ja tallenna profiilisi esikatselussa.
Päivitä osaajaprofiili tai luo itsellesi Osaajaprofiili!
Luo Osaajaprofiili Päivitä profiiliaMuista laittaa myös nämä tiedot ajantasalle
Perustiedot
Perustiedot on pakko täydentää, jotta osaajaprofiilin luominen on mahdollista. Perustiedoista syntymäaika ja valokuva ovat kuitenkin valinnaisia kenttiä. Valokuvan lisääminen profiiliin on silti suositeltavaa, sillä hyvä kuva kiinnittää työnantajan huomion.
Muistathan myös aina päivittää yhteystietosi, jos ne muuttuvat. Työnantajat voivat olla yhteydessä osaajiin puhelimitse tai sähköpostitse, joten niiden on tärkeää olla oikein. Tämän lisäksi työnantajat tekevät järjestelmässä hakuja alueellisesti.
Unelmatyösi
Vaikka tätä kohtaa ei ole pakko täydentää, on se silti suositeltavaa. Työnantajat voivat tehdä Osaajapankissa rajaavia hakuja, ja kun profiilisi on täydennetty myös tältä osin, nousee se esiin ensimmäisten joukossa hakutuloksissa.
Tiesitkö, että tässä kohdassa voit esimerkiksi ilmaista halukkuutesi tehdä keikka- tai osa-aikatyötä? Työnantajat etsivät aktiivisesti myös keikkatyöntekijöitä, joten tämä kohta kannattaa olla täydennettynä, etenkin jos et etsi tällä hetkellä kokoaikatyötä.
Työkokemus
Työkokemus -osioon kannattaa lisätä viimeisimmät työkokemuksesi. Rekrytoija ei välttämättä saa siitä tiedosta lisäarvoa, että olet ollut 15 vuotta sitten kesätöissä poimimassa mansikoita vaan työkokemusta kannattaa peilata etsimäsi unelmatyön kannalta. Lisäämällä esimerkiksi kolme viimeisintä työkokemustasi ilmaiset samalla, millaisista tehtävistä olet tällä hetkellä kiinnostunut.
Kirjaamasi työkokemukset määrittelevät myös sen, millaisia työpaikkasuosituksia saat palvelusta sähköpostiisi. Tämänkin takia työkokemusten määrä kannattaa rajata järkevästi. Työkokemussarakkeissa maksimimäärä on 10 kpl.
Sinä
Tässä kohdassa voit kertoa itsestäsi ja osaamisestasi vapaamuotoisesti. Jos haluat parantaa profiilisi löydettävyyttä, lisää tähän kohtaan sellaisia avainsanoja, joilla haluat profiilisi löytyvän. Osaamisen kuvailuun kannattaa miettiä erilaisia avainsanoja ja oman alan termejä, joilla voisit kuvitella työnantajan etsivän kaltaistasi osaajaa.
Käy tutustumassa lisää, millainen on hyvä Osaajaprofiili ja miten hyödynnät avainsanoja osaamisesi kuvailuun.