Tutkija (kiertotalouteen liittyvä Horisontti Eurooppa -hanke CARE)
- Sijainti Pirkanmaa
Julkaistu 11.04.2025, 16:45 - Haku päättyy 14.05.2025, 23:59
Tutkija (kiertotalouteen liittyvä Horisontti Eurooppa -hanke CARE)
Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi
Etsimme tutkijaa kiertotalouteen liittyvään tutkimushankkeeseen (Horisontti Eurooppa -hanke CARE “Circular consumption activities to transform households toward material efficiency”). Tehtävä sijoittuu Johtamisen ja talouden tiedekuntaan, Wastebusters -tutkimusryhmään.
Tehtävänkuvaus
Tutkijan tehtävänä on toimia tutkijana Horisontti Eurooppa -rahoitteisessa hankkeessa. Nelivuotisessa projektissa pyritään muuttamaan yhteensä noin sadan eurooppalaisen kotitalouden kulutuskäytäntöjä vaatteiden ja ruoan osalta kestävämmiksi ja kiertotalouden mukaisiksi. Wastebusters-ryhmän johtamassa hankkeessa on mukana useita organisaatioita viidestä eri maasta. Tehtävässä voidaan tukea hakeutumista jatko-opintoihin Tampereen yliopistossa. Tutkimusryhmällä on kokemusta useista aiemmista tutkimusprojekteista kiertotalouden aihepiiristä. Ryhmä on osa tiedekunnassa toimivaa kiertotalouden johtamisen tutkimuskeskusta, ManCEa.
Tutkijan tehtäviin kuuluu mm. aineistonkeruuta laadullisilla tutkimusmenetelmillä suomen kielellä Tampereen talousalueella (esim. haastattelut, etnografinen kenttätyö ja osallistuminen hankkeen kotitalouksille järjestettäviin tapahtumiin), aineistojen analysointia ja raportointia tutkimusartikkeleiksi, verkkoyhteisön ylläpitoa sekä muita tutkimustyötä sivuavia tehtäviä, kuten sidosryhmäviestintää.
Edellytykset
Tehtävässä menestyminen edellyttää seuraavia valmiuksia ja kokemusta:
- Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (tutkinto suoritettuna viimeistään hakuajan päättymiseen mennessä) esimerkiksi kauppatieteiden, yhteiskuntatieteiden tai tekniikan alalta
- Laadullisten tutkimusmenetelmien osaamista ja näyttöä niiden aiemmasta hyödyntämisestä (aineiston hankinta ja analysointi)
- Sujuvaa suomen sekä englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista
- Valmiutta työskennellä ilta-aikaan (aineistonkeruu voi tapahtua kello 16–21 välisenä aikana Tampereen talousalueella)
- Ulospäinsuuntautuvaa työotetta sekä aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta
Tehtävässä voidaan katsoa eduksi:
- Kyky toimia kansainvälisessä työympäristössä ja verkostoissa
- Kiinnostus kuluttajuuteen kiertotaloudessa ja aiempi perehtyneisyys aiheeseen
- Kiinnostus käytäntöteoreettiseen lähestymistapaan ja aiempi perehtyneisyys aiheeseen
- Kiinnostus kestävän elämäntavan ja/tai käytänteiden edistämiseen tutkimuksen keinoin
- Aiempi kokemus sidosryhmäyhteistyöstä (esim. yritysyhteistyö, osallistuminen kansalaisjärjestöjen toimintaan)
- Kiinnostus jatko-opintoja kohtaan
Tarjoamme
Tutkijan tehtävä täytetään 1.8.2025 alkaen (tai sopimuksen mukaan) määräaikaisena yhdeksi vuodeksi. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain mukaista koeaikaa, joka tässä tehtävässä on puolet työsuhteen kestosta. Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen yleisen työehtosopimuksen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tutkijan tehtävässä alustava vaativuustaso on 2–4. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Tyypillinen aloituspalkka tutkijan tehtävässä on 2500–2700 €/kk.
Tutkimusryhmämme tarjoaa mahdollisuuden mielenkiintoisiin projektitutkijan tehtäviin dynaamisessa, monitieteisessä tutkijayhteisössä.
Hakuohjeet
Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 14.5.2025 klo 23:59.
Liitä hakemukseesi
- ansioluettelo (CV)
- motivaatiokirje, jossa kerrot miksi olisit sopiva henkilö tehtävään ja millaista aiempaa kokemusta tutkimustyöstä sinulla on ja
- jäljennös maisterin tutkintotodistuksesta tai opintorekisteriote (jos opinnot ovat vielä kesken).
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Yhteyshenkilö: Professori Elina Närvänen, elina.narvanen@tuni.fi