Elenia Oy

TIETOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJA, Elenia IT

  • Sijainti Tampere
  • Julkaistu 31.07.2024, 15:00
  • Suljettu 19.08.2024, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

TIETOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJA, Elenia IT

TIETOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJA | Elenia IT

Jos haluat olla mukana kehittämässä ICT -pohjaisia OT ympäristön tietoliikenneratkaisuja vastaamaan sähköistyvän yhteiskunnan vaatimuksia sekä varmistamassa Suomen toiseksi suurimman sähkönjakeluverkon valvontaa ja käytettävyyttä, niin tämä on sinun paikkasi:

Etsimme Automaatio ja verkonhallinta -tiimiin OT ympäristön tietoliikenteen asiantuntijaa. Tehtävä on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Tarkempi tehtävänimike ja palkkaus määräytyvät osaamisen, kokemuksen ja koulutuksen perusteella. Tehtävässä pääset kehittämään ja ylläpitämään Elenian sähkönjakeluverkon operatiivisiin järjestelmiin (sähkönjakeluverkon kohteiden kaukovalvonta) liittyviä tietoliikenneratkaisuja sekä tietoturvaa.

Toimit asiantuntijana osana Automaatio ja verkonhallinta -tiimiä. Tiimin keskeiset tavoitteet liittyvät sähkönjakeluverkon valvontajärjestelmien toiminnan ja korkean automaatioasteen käytettävyyden varmistamiseen. Tiimi vastaa sähkönjakeluverkon automaatiokokonaisuuden kehittämisestä ja sen elinkaaren hallinnasta strategiamme mukaisesti. 

Työtehtäviisi kuuluvat seuraavat operatiivisessa tuotannossa olevat tietoliikenteen osakokonaisuudet:

  • Tietoliikennereititysten suunnittelu
  • Verkon kyberturvallisuuden suunnittelu sisältäen mm. palomuurisääntöjen suunnittelua ja toteutusta
  • Tietoliikenteen hallintajärjestelmien ja laitteiden sovellus- ja tietoturvapäivitykset
  • Tietoliikenteeseen liittyvien muutosten hallinta
  • Vianselvitys ja -hoito

Työnkuvaan kuuluu tietoliikennearkkitehtuurin kehittäminen ja tietoliikennehankintoihin osallistuminen ja valittujen kaupallisten ratkaisujen yhteensovittaminen Elenian tuotantoympäristöön sopivaksi. Olennainen osa työnkuvaa on tietoliikenteen hallinnan ja valvonnan kehittäminen.

Oikean osaajan tuntomerkit 

Sinulla on osaamista tietoliikenteen eri osa-alueista, kuten reitityssuunnittelusta, palomuurien hallinnasta, IP-osoitteiston hallinnasta, VPN- etäkäyttöratkaisuista, tietoliikenteen hallintajärjestelmistä, lähi- ja langattomien verkkojen konfiguroinnista ja hallinnasta. 

Eduksi luemme kiinnostuksen kehittää tietoliikenteen tietoturvaratkaisuja ja valmiutta kehittyä tulevaisuudessa ottamaan vastuuta Elenian OT-tietoliikenteen arkkitehtuurista. Arvostamme kokemusta Windows ja Linux -ympäristöistä ja virtualisoinneista. Toivomme sinun olevan kiinnostunut uusista verkkoteknologioista ja oman osaamisesi kehittämisestä. Tarjoamme tähän osaltamme kattavat koulutusmahdollisuudet.  Olet yhteistyökykyinen ja pystyt osaamisellasi tukemaan myös muita tiimin asiantuntijoita. 

Tehtävässä menestymistä tukee soveltuva korkeakoulututkinto ja halu kehittyä energiasektorin tietoliikenneosaajaksi. Toivomme hakijalta vähintään muutaman vuoden työkokemusta vastaavista tehtävistä.  

Meissä on virtaa

Energia on arjen perusta – niin asiakkaillemme kuin työyhteisöllemmekin. Tässä roolissa tarjoamme haastavan ja palkitsevan työn sekä monipuoliset mahdollisuudet osaamisesi ja oman työsi kehittämiseen. Teemme töitä nykyaikaisilla järjestelmillä, joilla varmistamme alueellamme asuvan miljoonan ihmisen sähkön jakelun ja arjen sujumisen. Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin joustavin ratkaisuin ja olemme savuton sekä päihteetön työpaikka. Modernit toimitilamme sijaitsevat Tampereella.

Kiinnostuitko?

Lähetä hakemus ansioluetteloineen viimeistään 18.8.2024 mennessä oheisen hakulinkin kautta. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana. Teemme haastattelut viikkojen 33 – 35 aikana. Lisätietoja tehtävästä antaa automaatiopäällikkö Mika Majanmaa (p. 040 709 2795). Jos et heti tavoita Mikaa, myös soittopyyntö tekstiviestillä on hyvä tapa ottaa yhteyttä.

 

Elenia on Suomen toiseksi suurin verkkopalveluyhtiö ja energia-alan palveluntuottaja. Meillä tehdään mielenkiintoisia ja vastuullisia töitä, yhdessä osaavien työkavereiden kanssa. Pitkäjänteisellä ja vastuullisella sähköverkkomme kehitystyöllä varmistamme alueellamme asuvan miljoonan ihmisen sähkönjakelun ja arjen sujumisen. Verkkoliiketoiminnan lisäksi olemme energia-alan palvelutuottaja. Tuotamme eri asiakasyrityksille monipuolisia energia-alan palveluita kuten asiakaspalvelua, tietojärjestelmiä ja verkkopalveluita. Tuemme henkilöstömme työkykyä ja hyvinvointia joustavilla ratkaisuilla sekä olemme savuton ja päihteetön työpaikka. Päätoimipisteemme sijaitsee Tampereella.

Osaamisalue: