Kesäloma

Mitä tehdä, jos kesätöitä ei löytynyt? 4+1 vaihtoehtoista lomavinkkiä, joilla saa kesästä kaiken hyödyn irti

Ramona Westersund Kesätyönhaku, Nuori työnhakija, Työnhaku

Touko-kesäkuussa opiskelijat pikkuhiljaa siirtyvät opinnoistaan kesäloman viettoon. Toisilla on toukokuussa pieni hetki hengähtää, ja toisilla kesätyöt ovat voineet jo alkaakin. Kesätyömarkkinat saattavat olla aika-ajoin raadollisia, ja moni kovasta yrityksestä huolimatta jää ilman kesätyöpaikkaa. Vaikka ilman töitä jääminen saattaa aiheuttaa pettymyksen tunteita, voi kesästä saada silti paljon hyviä kokemuksia irti pelkän lomailun ja rentoutumisen lisäksi. Jos kesätöitä ei löydy moni saattaa miettiä: Mitä tehdä kesälomalla? Tässä artikkelissa kerromme muutaman ehdottomasti harkitsemisen arvoisen kesälomavinkin kesän viettämiseen, jos kesätöitä ei löytynyt.

Kokeile näitä, jos kesätöitä ei löytynyt:

  1. Opiskele

Opiskeleminen saattaa tuntua monen mielestä heti pitkän lukuvuoden jälkeen luontaantyöntävältä ajatukselta. Kannattaa kuitenkin harkita kesäopintoja. Kesällä monet korkeakoulut tarjoavat opintotukeen oikeuttavia kesäopintoja, mutta myös avoimet- ja kesäyliopistot tarjoavat satoja erilaisia mielenkiintoisia kursseja ympäri Suomea. Kesällä opiskeluun suosittelemme suhtautumaan mahdollisuutena kokeilla opiskella vaikka jotain aivan muuta, kuin tavallisesti opiskelet ja näin monipuolistaa omaa osaamistasi ja samalla sivistää itseään. Kouluttautuminen on oiva tapa itsensä kehittämiseen.

Kesällä voi opiskella ilman paineita, vaikka jotain aihepiiriä jota olet aina unelmoinut oppivasi, mutta et ole vielä saanut mahdollisuutta.

  1. Tee vapaaehtoistyötä

Mikäli palkalliset työt menivät tänä vuonna sivusuuhun, on aina mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyötä tekemällä saa hyvää mieltä, uusia ystäviä sekä arvokasta työkokemusta omaan ansioluetteloon. Työmahdollisuuksia on paljon Suomessa, mutta myös ulkomailla. On hyvä pitää mielessä, että vapaaehtoistyö voi jopa jatkossa poikia mahdollisuuksia päästä myös palkallisiin töihin.

Suomen kesä on myös täynnä erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka pyörivät pitkälti talkoovoimin. Suosittelemme hakemaan jo pelkän kokemuksen vuoksi johonkin tapahtumaan talkoolaiseksi. Saat varmasti uusia kavereita ja useimmiten monipäiväisissä tapahtumissa palkaksi saa vähintään yhdelle päivälle vapaapäivän ja ilmaisen lipun itse tapahtumaan.

  1. Matkustele

Matkustelu kannattaa aina.

Kesätöiden puutteen vuoksi budjettitilanne ei välttämättä mairittele, mutta myös kotimaassa voi tehdä mielenkiintoisia päiväretkiä eri kaupunkeihin; tutustua moniin ilmaisiin tai edullisiin nähtävyyksiin, esimerkiksi museoihin, tai vaan nauttia kesäisestä tunnelmasta.

  1. Aloita uusi harrastus

Arjen rutiineiden keskellä uusien harrastuksien aloittaminen on aina yhtä haastavaa. Kesä sen sijaan on täydellisen otollinen aika aloittaa uusi harrastus.

Voit vaikka lukea kirjoja,  aloittaa vaeltaminen luonnossa tai hankkia jostain rikkinäinen polkupyörä ja remontoida se!

+1. Mitä jos kuitenkin seuraisit kesätyömarkkinoita?

Jos kesätyöt kuitenkin kiinnostavat, ei kannata lakata seuraamasta avoimia kesätyöpaikkoja. Paikkoja aukeaa vielä kesäkuun ajan tasaiseen tahtiin, ja monessa paikassa saatetaan havahtua lisätyövoiman tarpeeseen kesän mittaan. Viime hetken vinkkejä kesätyön hakemiseen löytyy täältä.

Ole siis aktiivinen vielä kesäkuukausinakin työnhaussa!

 

Kesällä on myös hyvää aikaa lueskella esimerkiksi muita työnhakuvinkkejämme.