Kesälomalta palaaminen töiden tai opintojen pariin tarkoittaa useasti uuden aikakauden alkua. Syksy tarkoittaa niin ikään työnhakurintamalla tunnetusti vilkasta aikaa ja uusia alkuja. Moni nuori kaipaa esimerkiksi opiskeluiden oheen osa-aikaista tai, jos opiskelupaikka jäi vielä saamatta, kokoaikaisempaa työtä. Tästä artikkelista löytyy muutama täsmävinkki siihen, kuinka työnhaussa kannattaa edetä ja kuinka pääset uusiin töihin kesän jälkeen.
Työnhaku käyntiin!
Työnhaun aloittaminen on aina oma prosessinsa, johon liittyy monenlaista pohdittavaa. Aluksi suosittelen istumaan alas ja miettimään, millaista työtä kaipaat – jos haet esimerkiksi opintojen oheen työtä, kannattaa pohtia, kuinka paljon sinulla on aikaa tehdä töitä muun elämän ohella. Osa-aikatöitä löytyy moneen lähtöön ja monenlaisilla viikkotuntimäärillä.
Kun olet suuripiirtein selvillä siitä, millaista työtä olisit hakemassa, kannattaa laittaa perusasiat kuntoon. Päivitä CV, hyödynnä verkostojasi ja pohdi, kuinka voisit erottua muista työnhakijoista, etenkin opiskelijakaupunkien suurillakin työnhakijamarkkinoilla.
Mistä työpaikka?
Heti kättelyssä kannattaa kartoittaa julkisessa haussa olevia avoimia työpaikkoja erilaisilta rekrytointisivustoilta. Meillä Rekrytointi.comissa on lukuisia erilaisiin elämäntilainteisiin sopivia avoimia työpaikkoja ja niitä tulee lisää viikoittain. Mikäli et pysty olemaan jatkuvasti silmä tarkkana seuraamassa avoimia työpaikkoja, hakuvahdin tekeminen onkin enemmän kuin suositeltavaa! Hakuvahdin avulla saat juuri sinulle sopivat avoimet työpaikat suoraan sähköpostiisi.
Avoimien työpaikkojen lisäksi kannattaa tutustua myös piilotyöpaikkoihin. Piilotyöpaikka on työmahdollisuus, johon ei ole ehditty tai aiotakaan hakea henkilöä julkisen haun kautta. Useissa yrityksissä työpaikka täytetään, mikäli sopiva henkilö ymmärtää kysyä työtä oma-aloitteisesti.
Samalla vaivalla kun lähetät hakemuksia avoimiin paikkoihin, on fiksua tehdä oma profiili Rekrytointi.comin Osaajapankkiin. Osaajapankin kautta tarjoamme parhaillaan uutta työvoimaa rekrytoiville yrityksille suoraan osaajaprofiileiden perusteella. Tekemällä oman osaajaprofiilin voit siis vain voittaa.
Hyödynnä verkostojasi työnhaussa
Töitä hakiessa tunnetusti omat verkostosi ovat erittäin arvokkaita. Kannattaakin kertoa rohkeasti julkisesti omasta työnhaustaan sekä omasta osaamisestaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Perinteiset Facebook ja Instagram toimivat hyvin tähän tarkoitukseen, mutta myös LinkedIn-profiilin tekeminen ja sen hyödyntäminen on erittäin suositeltavaa.
Kannattaa lisäksi ottaa hyöty irti jo karttuneesta työkokemuksesta. Esimerkiksi soittelu vanhoihin kesätyöpaikkoihin voi poikia töitä myös kesän ulkopuolella. Vaikka vanhassa kesätyöpaikassasi ei olisikaan saman tien tarjolla juuri sinulle työpaikkaa, kannattaa vanhalta työnantajalta kysyä vinkkejä vaikka siihen, olisiko heillä tietoa mahdollisista muista avautuvista työpaikoista, esimerkiksi yrityksen muissa toimipisteissä.
Näiden vinkkien lisäksi kannattaa tutustua myös muihin uravinkkeihimme, sekä seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa!