Paras työfiilis 2014 -kuvakilpailun voitti online-näkyvyyteen erikoistunut markkinointitoimisto Kuulu. Heillä huumori ja hassuttelu kuuluvat työpaikan arkeen. Kuulun perustaja ja omistaja Jonna Muurinen kertoo, miten heillä ylläpidetään hyvää työfiilistä. Muurinen jakaa myös vinkkinsä muille työtunnelman nostattamiseen.
Miten kuvailisit teidän työyhteisöä?
Meillä on asiantunteva porukka, joka on myös kykeneväinen hassutteluun. Kullakin on oma asiantuntemusalueensa ja pyrimme yhdistämään voimamme saadaksemme aikaan parhaan tuloksen. Osaamisen lisäksi huumori on meillä tosi tärkeä asia. Hassuttelu on jopa yksi yrityksemme arvoista.
Miten hassuttelu näkyy työpaikan arjessanne?
Pyritään yhdessä tekemään kaikenlaisia piristäviä tempauksia. Kuka vaan voi ehdottaa, että ”Hei, olisko kiva tehdä tämmöinen juttu?” Fiilistä pitää yllä myös meidän työhuoneemme sisustus, joka herättää asiakkaissakin hilpeyttä. Esimerkiksi ovensuussa on hawaji-kukkia ja seinällä iso happy birthday -lakana riippumatta siitä, onko synttärijuhlia lähimaillakaan.
Onko teillä jotain arkisia tapoja, joilla tietoisesti ylläpidätte hyvää työfiilistä?
Joka perjantai kello 14 pidämme perjantaibuustin. Tästä käytännöstä ei luisteta! Buusti tarkoittaa sitä, että jokainen saa vuorollaan kertoa, missä on mielestään onnistunut parhaiten kuluneen viikon aikana. Tarkoituksena on, että puhutaan pelkästään hyviä asioita, eikä keskitytä lainkaan mihinkään negatiiviseen. Idea sai alkunsa siitä, että itse kuulun sellaiseen Buusti-kerhoon, joka kokoontuu aina neljännesvuosittain. Sillä jokainen saa 10 minuutin ajan kehua itseään.
Lisäksi aloitamme työpäivät aina aamupalaverilla, missä jokainen kertoo, mitä teki eilen, mitä aikoo tehdä tänään ja tarvitseeko jonkun asian kanssa apua. Näin kaikki ovat perillä toistensa tehtävistä ja näemme kuinka hienosti meidän melko abstraktit, eli hankalasti hahmotettavat projektimme etenevät, ja se mielestäni pitää myös hyvää fiilistä yllä.
Millaisia vinkkejä antaisin muille työpaikan tunnelman piristämiseen?
Suosittelen jokaista yritystä tai tiimiä ottamaan käyttöön jonkin sortin buustaushetken. Ollaan huomattu, että työyhteisölle tekee tosi hyvää se, että kaikki pääsevät kehumaan itseään. Vähän samalla teemalla kannustan myös siihen, että kun työkaverit puhuvat toisilleen, niin puhuttaisiin positiiviseen sävyyn. Negatiivisuus tarttuu, eikä jurnuttamalla saa muutosta aikaan. Jos on jotain kritisoitavaa, kannattaa antaa rakentavaa palautetta ja tarjota samalla tilanteeseen itse joku ratkaisuehdotus.