Helppo vahvistus vähentää virheellisiä sähköpostiosoitteita hakemuksissa

Marko Siren Tuoteuutiset, Tuoteuutiset työnantajalle

Nykypäivän viestintäkanavat kuten sosiaalinen media ja pikaviestimet ovat ottaneet jalansijaa myös hakijaviestinnässä. Sähköposti on kuitenkin tärkeä hakijaviestinnän muoto nykypäivänäkin. Merkittävät rekrytoinnin etenemiseen liittyvät tapahtumat viestitään hakijoille pääsääntöisesti sähköpostilla. Sähköpostitse tapahtuvaan hakijaviestintään on myös monia helppoja keinoja kuten automaattiset kiitos hakemuksesta -viestit sekä personoidut automaattiviestit rekrytoinnin etenemisen aikana.

Mikään automatiikka ei kuitenkaan tee perusasioita tarpeettomiksi. Onnistunut sähköpostiviestintä edellyttää minimissään sen perusasian, että hakemukseen annettu sähköpostiosoite on oikein. Sähköpostiosoitteen tuplavahvistus on tähän yksi keino, mutta se on jäänyt nykypäivänä jo hieman vanhanaikaiseksi.

Ensin tietoisuus, sitten toiminta

Laura Rekrytointijärjestelmässä hakemuslomakkeen sähköpostikenttään on lisätty vahvistus, joka ohjaa hakijaa tarkistamaan, että hakemukseen kirjoitettu sähköpostiosoite on varmasti oikein. Tämän tarkoituksena on vähentää virheellisten sähköpostiosoitteiden määrää hakemuksissa ja vahvistaa hakijaviestintää.

Uudella vahvistustavalla on kaksi ulottuvuutta: 1) tietoisuuden herättäminen ja 2) toiminta. Jotta toimivan sähköpostiosoitteen tärkeys tiedostettaisiin paremmin, sähköpostikentän yläpuolella näytetään lyhyt infoteksti, jonka tarkoituksena on ohjata hakijan huomiota yhteystietojen oikeellisuuteen. Tekstisisältö on seuraava: ”Lähetämme sinulle työnhakuasi koskevaa tietoa sähköpostilla. Vastaanottaaksesi viestimme on tärkeää, että sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.”

Kun sähköpostiosoite on syötetty hakemuslomakkeelle, palvelu pyytää vielä helpon ja nopean vahvistuksen, että lomakkeelle kirjoitettu sähköpostiosoite on varmasti oikein. Myös hakemusluonnoksen automaattitallennus aktivoituu vasta, kun vahvistus on annettu. Selkeys ja käyttömukavuus ovat tässä ratkaisussa avainasemassa, sillä tämä vahvistustapa aiheuttaa hakijalle vähemmän vaivaa kun perinteinen tuplavahvistus.

Sähköpostin vahvistus hakemuslomakkeella

Sähköpostin vahvistus Laura Rekrytointijärjestelmässä

Uusi vahvistustapa on lisätty kaikille Laura Rekrytointijärjestelmän käyttäjille, ja se on korvannut samalla osalla asiakkaistamme käytössä olleen tuplavahvistuksen, jossa sähköpostiosoite syötettiin kahteen kertaan. Käyttöliittymien muuttuessa helpommiksi tästä validointitavasta on kuitenkin enenevässä määrin luovuttu.