Työnhakija voi edistää työllistymistään hyödyntämällä digirekrytoinnin mahdollisuuksia ja tekemällä itsensä laajalti löydettäväksi.
Työpaikan saamiseen on monia keinoja. Työnhakija voi tehdä hakuvahdin mieleisistä työpaikoista Avoimet työpaikat -sivustoilla, seurata sosiaalisesta mediasta alueen avoimia työpaikkoja sekä luoda Laura Osaajaprofiilin.
– Olemme tehneet työnhaun helpoksi ja keventäneet hakemusten täyttämistä Hae helposti -toiminnolla. Toiminnon edellytys on Laura Osaajaprofiili, kertoo tuotepäällikkö Sirpa Talka.
Laura.fi-sivustolla on monipuolisesti työpaikkoja ympäri Suomen. Työnantajat etsivät osaajia Laura Osaajapankista, jossa on jo lähes 300 000 työnhakijan profiilit eri toimialoilta ja erilaisista koulutustaustoista.
Osaaminen tunnistetaan tekoälyä hyödyntämällä
Työnhakija saa viikoittain tekoälyn kohdistamia työpaikkasuosituksia suoraan sähköpostiin. Mitä täsmällisemmin hakijan osaaminen ja aiempi työkokemus avataan profiiliin, sitä osuvampia työpaikkasuosituksia on tarjolla ja sitä paremmin profiili nousee esiin rekrytoivien yritysten hakutuloksiin.
– Osaajaprofiilin voi tehdä suomeksi ja englanniksi. Mukaan profiiliin kannattaa lisätä avoin hakemuskirje ja ansioluettelo, sillä liitteisiin kirjoitetut sisällöt edistävät työnhakijaprofiilin osumista hakutuloksiin ja suositeltaviin työpaikkoihin, Talka vinkkaa.
Osaajaprofiili on arvokas työkalu työnhakijoiden lisäksi myös rekrytoivalle työnantajalle. Yritys voi tehdä Lauran ratkaisujen avulla suorarekrytointeja ja lyhentää näin merkittävästi rekrytointiin kuluvaa aikaa.
Täsmällisyys apuna haussa
Osaajien löydettävyys paranee, kun profiilia kirjoittaessa miettii, millä hakusanoilla haluaa tulla löydetyksi.
– Työnimike tekninen myyjä on hyvin laaja, ja siksi erityisosaamisalan täsmentäminen tuottaa parempia työpaikkasuosituksia. Erottavia lisätermejä voi tuottaa kuvailemalla, onko kokemusta tukkumyynnistä, elektroniikasta, LVI-tuotteista vai paikkapa IT-ohjelmistoista.
Tietoihin on fiksua lisätä sekin, jos on kiinnostunut työskentelemään tietyssä tehtävässä tai yrityksessä. Moni rekrytoija etsii yritysnimellä jo talossa aiemmin työskennelleitä, koska käytössä olevien järjestelmien ja toimintojen tunteminen lyhentää perehdytysjaksoa.
– Motivaatiotaan ja osaamistaan voi lisäksi korostaa profiilissa niin, että kertoo ensin, missä on ollut töissä. Sitten, mitä on työtehtävissään oppinut, ja lopuksi, mitä annettavaa on uudessa mahdollisessa työpaikassa. Työnantajaa kiinnostaa, miten olet kasvanut urallasi ja mitä osaamista olet halukas kehittämään.
Omaa osaajaprofiilia on hyvä käydä päivittämässä säännöllisesti, sillä päivitetyt profiilit näkyvät hakutuloksissa ensimmäisinä. Eräänä päivänä saattaa tulla puhelu tuntemattomasta numerosta ja sen myötä kutsu työhaastatteluun. Digirekrytointi työnhaun tukena auttaa työllistymisessä.
Teksti: Helen Partti
Kuva: Joona Raevuori
Digirekrytointi työnhaun tukena -artikkeli julkaistiin Iltasanomien Työ ja Ura -osiossa 4.12.2021. Artikkelin digiversio Newspool-sivuilla.