Jos et ole vielä saanut kesätyöpaikkaa, älä luovuta – viime hetken vinkit hakijoille

Ramona Westersund Kesätyönhaku, Nuori työnhakija, Työnhaku

Kesä on jo ihan nurkan takana. Lempeä kevätsää saa ihmiset lähtemään ulos, vetämään kesäkengät jalkaan ja kaupungilla kävellessä huomaamaan askeleen kummasti kevyemmäksi. Kevään jälkeen monella askeleet vievät jo uuteen kesätyöpaikkaan. Toisissa yrityksissä kesärekrytointi on jo siinä vaiheessa, että sopimuksia tulostellaan ja allekirjoitellaan. Kuitenkin moni kesätöitä kaipaava on saattanut jäädä vielä ilman työpaikkaa ja osa on herännyt kesätyön hakuun vasta huomatessaan luonnonkin pikkuhiljaa valmistautuessa kesään. Kevätmasennukseen ei kannata kuitenkaan vaipua, vaikka kesätöitä ei vielä olisi löytynyt. Keräsimme sinulle avuksi viime hetken kesätyönhakuvinkit!

Pysy aktiivisena loppuun asti

Ei kannata heittää pyyhettä kehään, vaikka hakemistasi kesätyöpaikoista ei olisikaan kuulunut vielä, tai olisit käynyt haastattelussa ja paikka olisi mennyt toiseen osoitteeseen. Vaikka työpaikka ei olisi osunut omalle kohdalle, on viisasta silti ilmoittaa työnantajalle, että paikka kiinnostaa sinua yhä.

Tilanteet elää jatkuvasti ja työpaikka saattaa vielä avautua uudelleen, jos esimerkiksi paikan saanut henkilö ei pääsekään aloittamaan töissä. Jotkut työnantajat ovat taas saattaneet aliarvioida kesätyöntekijöiden tarpeensa alakanttiin ja tarvitakin lisäkäsiä hommiin kesäkauden alkaessa.

Vaikka kesäkuu onkin vain kuukauden päässä, kesätyöpaikkoja tulee hakuun vielä tasaiseen tahtiin toukokuussakin. Älä siis suinkaan lopeta avoimien kesätyöpaikkojen seuraamista, vaikka sinusta saattaa tuntuakin siltä, että kesä on jo täällä.

Monella saattaa kesätyönhaussa tässä vaiheessa kevättä olla jo niin sanottua kisaväsymystä. Mikäli et halua käyttää jokaista aurinkoista kevätpäivää työpaikkailmoituksia selaillen, kannattaa luoda itsellesi kätevä hakuvahti, jonka avulla saat sinua kiinnostavat työpaikat suoraan sähköpostiisi.

Think outside of the box – Kesätöitä hakiessa kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan

Mikäli kesätyöpaikat tuntuvat olevan kotikulmillasi kiven alla, kannattaa muistaa, että mikään ei estä sinua testaamasta siipiäsi toisessa kaupungissa tai vaikka ulkomailla. Etenkin isoissa kaupungeissa, kuten Helsingissä on vielä paljon kesätyöpaikkoja vapaina. Älä siis turhaan epäröi hakea paikkaa oman kotipaikkakuntasi ulkopuolelta. Kesän viettäminen uudessa kaupungissa ihan kotimaassakin voi olla upea ja opettavainen kokemus.

Isoissa suomalaisissa opiskelijakaupungeissa on myös hyvät markkinat edullisista kesäasunnoista, opiskelijoiden lähtiessä kesäksi kotikonnuilleen tai matkustelemaan. Monet heistä vuokraavat asuntojaan kesäkuukausiksi opiskelijaystävälliseen hintaan.

Ulkomaille kesätöihin lähteminen on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen asia. Suomalaisia työntekijöitä tunnetusti arvostetaan Euroopassa hyvän kielitaidon ja koulutuksen vuoksi.

Ulkomailla, etenkin Etelä- ja Keski-Euroopassa, kesätyösesonki alkaa myös myöhemmin kuin Suomessa. Toukokuussa on siis hyvä sauma hakea ulkomailta töitä. Rekrytointi.comin vinkeistä saat paljon hyödyllistä tietoa työskentelystä ulkomailla ja ympäri maailmaa toimivista työpaikkasivustoista.

Työskentely ulkomailla on aina hyvä ja hieno kokemus sekä arvokas lisä CV:seen. Se on myös elämänkokemuksen ja kielitaidon kartuttamisen kannalta loistava vaihtoehto.

Tarvitsetko töitä kesän jälkeenkin?

Kesätöitä hakiessa helposti jumittuu katsomaan nimenomaan pelkkiä kesätyöpaikkoja. Kuitenkin osuvia kesätöitä löytyy myös paikoista, jotka eivät kirjaimellisesti ole kesätöitä.

Esimerkiksi ruokakaupat, kahvilat ja ravintolat hakevat jatkuvasti vakituisia osa-aikaisia työntekijöitä. Mitä jos hakisitkin osa-aikaista paikkaa vaikka 15-20-tunnin viikkosopimuksella ja jatkaisit työskentelyä syksyllä opintojen ohessa?

Tässä tapauksessa ensi kesänä voisit ehkä jopa itse nauttia pienestä palkallisesta kesälomasta. Ei siis hassumpi idea sekään.

Katso videolta kuinka rekrytointiasiantuntijamme Pekka ja Sanni rohkaisevat kesätyönhakijoita jatkamaan hakua vielä pitkälle kevääseen ja kesään. Katso myös muita työnhakuvinkkejämme ja avoimia työpaikkoja.