Myyntijohtaja Sami Hirvonen kokee itsensä valmentajaksi

Myyntijohtaja auttaa muita onnistumaan

Carolina Simberg Työelämä, Uratarinat

Tervetuloa tutustumaan LAURA Rekrytointi Oy:n työntekijöihin!
Tässä artikkelissa esittelemme myyntijohtajamme Sami Hirvosen. Tutustu lisää, millaista on työskennellä myyntijohtajana ja mitkä asiat saavat Samin innostumaan työssään.

Sami aloitti LAURA Rekrytointi Oy:llä helmikuussa 2022 myyntijohtajana. “Tavoitteeni on saada muut menestymään. Olen nähnyt yrityselämän nurjan ja raadollisen puolen, liian usein ihmiset ovat vain numeroita ja lukuja. Itse haluan toimia eri tavalla.”

Yritysmaailman raadollisuus on vaikuttanut Samin arvomaailmaan, ja hän kertoo kokevansa itsensä valmentajaksi esihenkilöasemassaan.  Hänelle ihmisten kanssa tekeminen on tärkeää työssä, se motivoi. ”Esihenkilötehtävä ei ole itseisarvo minulle”, Sami kertoo. 

Sami on omimmillaan, kun rakennetaan uutta ja kehitetään yritystoimintaa. Samilla on vahva myynti- ja esihenkilökokemus. Ensimmäinen kerran Sami tutustui myyntialaan, kun hän toimi myyntiedustajana ja myi konttoritarvikkeita. Tämä työ kasvatti vahvaa myyntiosaamista, sillä palkka perustui provisioon. “Provisiopalkalla työskennellessä oppii itsestään aika paljon. Itsestä oppiminen kylläkin jatkuu koko elämän”, Sami toteaa.  

Nykyisessä tehtävässään hän työskentelee monien henkilöstöalan yritysten ja ammattilaisten kanssa. Kun henkilöstöala koki vuoden 2000 alussa hurjia kasvun vuosia ja muutoksia, Sami oli mukana kehittämässä uutta toimintaa silloisessa työpaikassaan, ja liiketoimintaa kasvatettiin. Hänellä on ollut mahdollisuus nähdä henkilöstöalaa monelta eri kulmalta: “On hyvä, kun tietää alan eri puolista. Henkilöstöalan kokemus ja osaaminen palveluiden näkökulmasta auttaa työssäni, kun voi lähestyä omakohtaisesta kulmasta”, Sami summaa.

Myyntijohtajan työssä pääset vaikuttamaan

Myyntijohtajan työssä auttaa suunnitelmallisuus, ja valmistautuminen saattaa alkaa jo edellisenä päivänä. “Valmistaudun uuteen työpäivään yleensä jo edellisenä iltana katsomalla, miltä tulevan päivän sovitut aktiviteetit näyttävät. Se auttaa ja rauhoittaa, kun voi jo illalla vähän asennoitua tulevaan työpäivään”, Sami kertoo.

Myyntijohtajana Sami haluaa valmistautua päivään huolellisesti, ja saapuu yleensä toimistolle aikaisin: ”Kun saavun toimistolle:  kahvi on se tärkein. Keitän pannullisen, jos ei joku muu ole jo ehtinyt”, Sami kuvailee työpäivänsä aloitusta.

”Saavun toimistolle sen verran ajoissa, että minulla on hyvin aikaa tsekata kalenteri tarkemmin. Valmistaudun päivän tapaamisiin suunnittelemalla huolellisesti mitä voin niissä hetkissä antaa.”

”Tyypillisenä päivänä tapaan tulevia ja olemassa olevia asiakkaita, yhteistyössä myyjien kanssa. Myyntijohtajana haluan tukea myyjiämme heidän tavoitteissaan. Mietimme yhdessä, kuinka palvelumme tukevat asiakkaidemme liiketoimintaa ja mitkä ovat ne seikat, jotka tuottavat aitoa lisäarvoa heille.”

”Myynti on tänä päivänä näkemyksellistä asiantuntijuutta ja kumppanuutta.”

”Myynti muuttuu ja myynnin toimintatapojen on muututtava vauhdilla, kun maailma muuttuu ympärillä. Myynti on tänä päivänä näkemyksellistä asiantuntijuutta ja kumppanuutta sekä pitkäaikaisia suhteita, joissa luodaan aitoa lisäarvoa asiakkaillemme”, Sami summaa myyjän työtä.

Samille myyntijohtajan työssä erityisen merkityksellistä on se, että voi jättää ”jälkiä”, vaikuttaa ihmisiin ja asioihin asiakasrajapinnassa. Myyntijohtajan työssä on tärkeää tuntea hyvin edustamansa yritys ja sen tuotteet, mutta myös itsensä.

”Me tunnemme itsemme, kykymme ja tuotteemme hyvin, joten voimme palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla, jolloin pystymme auttamaan yrityksiä hyvin monissa erilaisissa tilanteissa. Henkilöstön saatavuus ylipäätään on tänä päivänä suurena esteenä hyvin monelle yritykselle, me voimme tuoda konkreettisesta apua tähän. Työporukkamme on mahtava, ja mielestäni työntekijöidemme hyvinvointi näkyy myös asiakkaillemme”, myyntijohtaja kuvailee nykyistä työnantajaansa.

Haluatko työskennellä myyntialalla? Katso myyntialan avoimet työpaikat!

Myyntialan työpaikat

Myyntijohtaja on luotettava ja auttaa muita kehittymään

Samin mielestä parasta LAURA Rekrytoinnilla on rehellisyys: ”Teemme lupauksia, jotka voimme pitää.”

”Etsimme ratkaisuja yhdessä myyjien ja asiakkaidemme kanssa hyödyntämällä asiantuntijuuttamme toimialasta, meidän ratkaisuistamme ja osaamisesta asiakasyrityksen tarpeisiin. Työssäni parasta on ihmiset”, Sami tiivistää.

Työkavereiden mielestä Sami on luotettava johtaja, joka auttaa aidosti ihmisiä kehittymään ja onnistumaan työssään.

”Hän on reilu, välittömästi nappaa jutuista kiinni ja edistää asioita. Hän on sanansa mittainen, ja hän on just niin uskottava, että hänen sanomisensa otetaan tosissaan.”

”Vastuuntuntoinen Sami on ammattimainen, mutta samalla positiivisella tavalla inhimillinen ja huumoriakin on mukana. Hän on kehityshaluinen, eli miettii asioita kehitysmielessä ja monelta kantilta. Hän tasapainoilee alaisen ja firman edun välissä molempia miettien. Hänellä on laaja verkosto ja paljon kokemusta monipuolisesti. Tykkää vauhdista, mutta työssä pysyy rauhallisena.”

”Sami on rauhallinen valmentajatyyppi, joka osaa ottaa kokonaisuuksia hyvin huomioon.”


Kiinnostuitko LAURA Rekrytointi Oy:stä työnantajana tai yhteistyökumppanina? Tutustu yritykseemme lisää tai ole yhteydessä. Kerromme sinulle miellämme lisää meidän avoimista työmahdollisuuksista sekä palveluistamme.

LAURA Rekrytointi Oy

Viikoittain toistuva yhteinen aamupalahetki kokoaa työkaverit yhteen.