Koulutukset välineenä itsensä kehittämisessä

Mikko Kuhalampi Työelämä, Urakehitys

Nykypäivänä työelämässä kehitys on jatkuvaa, ja se vaatii myös yksilöiden kehittymistä. Oiva tapa oman osaamisen kehittämiseen on erilaiset koulutukset. Mikäli luulit, että uuden oppiminen päättyy opintojen päättyessä, olet väärässä!

Työelämä vaatii jatkuvasti sinulta uuden oppimista ja koulutukset ovat loistavia tapoja siihen.

Usein koulutuksia on hyvin spesifejä, tai sitten laajempaan skaalaan keskittyviä. Selatessasi erilaisia koulutuksia, kannattaa miettiä etukäteen, mitä asioita haluaisit oppia, ja tutustua tarkemmin koulutuksen sisältöön. Näin varmistut, että koulutuksessa oikeasti käydään läpi niitä asioita, missä haluat kehittyä. Mikäli koulutuksen tiedoissa ei ole tarkempaa aiherakennetta, ota rohkeasti yhteyttä koulutuksen vetäjään ja kysele tarkemmin sen sisällöstä.

Osallistumalla koulutuksiin osoitat potentiaalisille työnantajille:

  • Halua oppia uutta
  • Halua kehittyä
  • Motivaatiota alaasi kohtaan
  • Aktiivisuutta

Käydyt koulutukset kannattaa rohkeasti lisätä osaksi hakemusta taikka CV:tä. Luettele, mitä koulutuksia kävit ja milloin, mitä konkreettista siellä opit ja kerro myös mahdollisista suunnitelmistasi kouluttautua tulevaisuudessa.

Monissa työpaikoissa työnantajat haluavat myös tukea omien työntekijöidensä osaamista ja kehittymistä, joten kannattaa myös kysellä työnantajalta mahdollisuuksia osallistua eri koulutuksiin!

Lue myös juttumme järjestötoiminnasta saatavista työelämätaidoista.