Helsingin kaupunki

Sosiaalityöntekijä, Nuorten sosiaalityö

  • Location Helsinki
  • Posted 19.09.2024, 9:33
  • Closes 28.10.2024, 16:00
  • 28.10.2024, 16:00

Sosiaalityöntekijä, Nuorten sosiaalityö

Tervetuloa meille Etelän nuorten sosiaalityö 2 -tiimiin sosiaalityöntekijän perhevapaan sijaisuuteen ajalle 28.11.2024-2.8.2025!

Tiimissä työskentelee vakituisesti 8 sosiaalityöntekijää, 3 sosiaaliohjaajaa ja johtava sosiaalityöntekijä. Tiimin asiakkaat ovat 16-29-vuotiaita nuoria. Tiimin työtilat sijaitsevat Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa, osoitteessa Työpajankatu 14 A. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus mahdollistaa asiakkaiden tarpeiden mukaisen moniammatillisen työskentelyn.

Sosiaalityöntekijän tehtävänä on vastata nuorten aikuisten kanssa tehtävästä sosiaalityöstä. Työhön sisältyy sosiaalihuoltolain mukaisten palvelutarpeen arvioiden ja sosiaalityön suunnitelmien laatiminen, suunnitelmallinen ja tavoitteellinen työskentely nuorten ja heidän verkostojensa kanssa, ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen päätösten tekeminen sekä muu sosiaalityöhön kuuluva avuntarpeen arviointi ja asiakastyö sekä rakenteellinen sosiaalityö. Työhön sisältyy myös aikuissosiaalityön uusien ja satunnaisten asiakkaiden neuvontaa ja ohjausta.

Tarjoamme sinulle monipuolisen, haasteellisen ja vaihtelevan työn lisäksi mahdollisuuden työn kehittämiseen ja työnohjauksen. Helsingin kaupungilla on laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut, esimerkiksi työsuhdematkalippuetu. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sotessa olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset esimerkiksi henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta tai hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa.

Hakemukset lähetetään Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun. Lisäksi tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään 31.12.2024 asti henkilöllä, jolla on avoimessa yliopistossa suoritetut sosiaalityön perus- ja aineopinnot, niihin liittyvä käytännön harjoittelu ja opiskelija on ennen avoimen yliopiston opintoja suorittanut esimerkiksi sosionomin tutkinnon tai sosiaalialalle soveltuvan ylemmän yliopistollisen tutkinnon (pääaineena yhteiskuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka, sosiologia, sosiaalipsykologia tai muu sosiaalityön kannalta relevantti pääaine).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja, kehittämismyönteisyyttä, joustavuutta sekä valmiutta itsenäiseen työskentelyyn ja kykyä pari- ja tiimityöhön.

Luemme eduksi työkokemuksen nuorten aikuisten parissa tehtävästä työstä, Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemuksen, Apotti-asiakastietojärjestelmän osaamisen sekä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen tuntemuksen.

Employment relationship:Public service relationship
Work start date:According to agreement
Wage:Time rate 3988,25 €/kk
Working time:Daytime work
Number of positions:1
Notes for applying:Johtava sosiaalityöntekijä Anita Kuronen (puh. 0505396232, anita.kuronen@hel.fi) tavoitettavissa maanantaisin 14.10., 21.10. ja 28.10. klo 12-13 välisenä aikana
Source: Job Market Finland/Työmarkkinatori

Tagged as:

Helsingin kaupunki

Tuotamme hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Me sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset haluamme olla helsinkiläisten apuna ja tukena eri elämänvaiheissa: olemme kanssakulkijoina niin neuvolaikäisille, lapsille, nuorille, aikuisille, perheille kuin ikääntyneillekin. Teemme merkityksellistä työtä tarjoamalla yhdenvertaiset ja laadukkaat hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat monipuoliset työtehtävät, hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen sekä oman työn kehittämiseen. Esihenkilötyötä tukemalla edistämme jokaisen työntekijämme menestymistä työssään.

Seuraa meitä somessa @sotehelsinki