Saavutettavuus

Image

LAURA™-rekrytointijärjestelmän tietosuojaseloste

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa noudattamaan digitaalisten verkkopalvelujen toteutuksessa tiettyjä saavutettavuusvaatimuksia. Tarkoituksena on taata, että jokaisella on mahdollisuus käyttää digitaalisia palveluja yhdenvertaisesti esimerkiksi näkemiseen tai kuulemiseen liittyvistä rajoitteista huolimatta.

Tämä saavutettavuusseloste koskee LAURA™-rekrytointijärjestelmää ja on laadittu 25.6.2020 ja päivitetty 10.9.2020. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Palvelun saavutettavuuden tila

LAURA™-rekrytointijärjestelmä täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Tietoa saavutettavuudesta

Käyttöliittymäkomponentit ja käyttöliittymän sisältö

Palvelua käytetään selainpohjaisella käyttöliittymällä, jonka komponentit koostuvat tekstistä, kuvista, syöttökentistä, valikoista sekä linkeistä ja painikkeista. Komponenttien nimeämisessä, asettelussa ja visuaalisuudessa on pyritty johdonmukaisuuteen, jotta käyttöliittymä olisi käyttäjälle mahdollisimman havaittava, selkeä, yksiselitteinen, ymmärrettävä ja hallittava. Kunkin syöttökentän kohdalla näytetään tekstiselite, josta ilmenee, mitä sisältöä kenttään odotetaan syötettävän. Osassa kentistä on myös tarkentavia infotekstejä.

Työnantajien julkaisema sisältö

Työnantajat julkaisevat LAURA™-palvelun avulla pääasiallisesti rekrytointi-ilmoituksia ja niihin liitettyjä työnhakulomakkeita. Kukin työnantaja vastaa omien sisältöjensä saavutettavuudesta sillä tasolla kuin laki edellyttää. Esimerkiksi rekrytointi-ilmoitukseen upotettuun kuvaan voi lisätä vaihtoehtokuvauksen ilmoituseditorin avulla.

Kohtuuton rasite

Ei-tekstuaalinen sisältö: Rekrytoijalle suunnatussa palvelussa julkaistaan tuotekuvauksia, uutisia ja ohjeita, jotka voivat sisältää kuvia, havainnekuvia ja kuvankaappauksia. Osaan kuvista ja kuvankaappauksista sisältyy tekstiä, jota ei ole muutettu tekstimuotoon. Kuvien sisältö pyritään kuitenkin kuvaamaan tuotekuvausten, uutisten ja ohjeiden tekstiosuudessa.

Osien kieli: Pääsääntöisesti palvelua käytetään yhdellä kielellä kerrallaan. Käyttäjä voi määrittää oman käyttöliittymän kielensä. Työnantajan näkymässä hakemukset näkyvät sillä kielellä, millä ne on tallennettu palveluun. Tästä johtuen työnantajan käyttöliittymä voi näkyä eri kielellä kuin käyttöliittymässä tarkasteltavat hakemukset. Kieltä ei yksilöidä sivun ohjelmakoodissa tällöin osiokohtaisesti, vaan monikielisyys tulee ilmi asiayhteyden kautta. Vastaavasti monikielisissä sähköpostiviesti- ja ilmoituspohjissa kieltä ei yksilöidä sivun koodissa osiokohtaisesti, vaan kieliversiot ilmaistaan käyttöliittymässä muilla keinoilla kuten tekstien ja kuvakkeiden avulla.

Syötteen tarkoitus: Syöttökenttien tarkoitukset on kuvattu kenttien kohdalla näkyvien tekstien avulla. Syöttökenttien tarkoituksia ei ole kuvattu koneellisessa muodossa sivun koodissa.

Palaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen rekrytointijärjestelmässämme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa saavutettavuuspalautetta verkkolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen support@laura.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Kerro miten voimme auttaa!

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

LAURA™-rekrytointijärjestelmää toimittaa suomalainen ura- ja rekrytointiyritys LAURA Rekrytointi Oy
Image