Metsähallitus-logo

Metsähallituksen mielestä LAURA™-rekrytointijärjestelmä on ihanan helppo

Tiina Paasonen Asiakastarinat

Metsähallitus käyttää LAURA™-rekrytointijärjestelmää jo viidettä vuotta ja syyt siihen ovat yksinkertaiset: LAURA™ on helppokäyttöinen järjestelmä, se säästää huimasti aikaa ja sen ominaisuudet kehittyvät rekrytointimaailman muuttuvien tarpeiden mukaan.

Metsähallituksen henkilöstö- ja järjestelmäasiantuntija, Kirsi Hirvonen muistelee, miksi organisaatio päätyi juuri LAURA™-järjestelmään vuonna 2013:

”Tuolloin markkinoilla ei ollut yhtä paljon sähköisiä rekrytointijärjestelmiä kuin nykyään. Kun kartoitimme vaihtoehtoja, vastaan tuli suosituksia kotimaisesta LAURA™-järjestelmästä, joka vaikutti sopivan tarpeisiimme. Siihen päädyimme ja olemme edelleen tyytyväisiä valintaan.”

Järjestelmän käyttöönotto eteni suunnitellusti ja se oli tiivis ja onnistunut projekti. Käyttöönoton jälkeen Hirvonen kuuli Metsähallituksen rekrytoivilta esimiehiltä paljon positiivista palautetta liittyen ajansäästöön ja järjestelmän helppokäyttöisyyteen. Nykyään palautetta ei juurikaan kuulu, minkä tarkoittaa käytännössä sitä, että järjestelmä toimii odotusten mukaan.

Hirvonen kiittelee LAURA Rekrytointi Oy:n henkilökunnan avointa asennetta ja reagointikykyä.

”Meidän ehdottamiin muutoksiin suhtaudutaan aina positiivisesti, ja jos olemme jotain toiminnallisuutta vailla, saamme vaihtoehtoja, miten asia voidaan hoitaa. Mitään toiveitamme ei ole kokonaan torpattu”, Hirvonen sanoo.

Yksi LAURA™:n suurimmista hyödyistä on Hirvosen mielestä sen helppokäyttöisyys. Hän nostaa esiin myös mahdollisuuden julkaista työpaikkailmoituksia järjestelmän kautta useissa eri alustoissa samalla kertaa. Ennen ilmoitusten julkaisuun kului paljon työaikaa, mutta nykyään se hoituu silmänräpäyksessä. Myös hakijaviestintä on helpottunut järjestelmän myötä.

”Kun yhteen työpaikkaan tulee paljon hakemuksia, on LAURA™:n apu korvaamaton. Hakijoiden ryhmittely ja koontilistat säästävät aikaa ja vaivaa”, Hirvonen huomauttaa.

Metsähallitus työllistää ihmisiä ympäri Suomen. Jos työpaikka sijaitsee pääkaupunkiseudulla, on haastatteluun usein helppo tulla, mutta pohjoisessa tilanne on toinen. Tällöin apua tarjoaa LAURA™:an integroitava videotyökalu.

”Videohaastattelu on kätevä työkalu, kun välimatkat hakijoiden ja työpaikan välillä ovat pitkiä. Näin kukin voi osallistua ensimmäiselle haastattelukierrokselle kotoa käsin ja turhalta matkustamiselta vältytään”, Hirvonen sanoo.

Koska Metsähallitus on käyttänyt LAURA™-järjestelmää jo vuosia, on Hirvonen nähnyt, miten järjestelmä on kehittynyt vuosien varrella. Hänen mielestään videot ovat hyvä esimerkki järjestelmän ajantasaisuudesta. Hirvonen kehuu myös sitä, miten järjestelmässä on huomioitu nykyään paljon puhuttu työnantajamielikuva.

”Räätälöitävät viestit helpottavat meitä ylläpitämään positiivista työnantajakuvaa ja koontilistojen avulla tehtävä sähköpostien lähetys nopeuttaa viestintää. Kokonaisuudessaan olen ollut erittäin tyytyväinen LAURA™-järjestelmään”, Hirvonen summaa.