LAURA™-rekrytointijärjestelmän monipuoliset toiminnallisuudet vakuuttivat Arctic Career Oy:n

Laura Rekrytointijärjestelmän monipuoliset toiminnallisuudet vakuuttivat Arctic Career Oy:n

Ramona Westersund Asiakastarinat

Kun uusi lappilainen henkilöstöpalvelualan toimija Arctic Career Oy vertaili eri rekrytointijärjestelmiä alkuvuodesta 2022, nousivat rekrytointijärjestelmän monipuoliset toiminnallisuudet, räätälöitävyys ja integroitavuus tärkeimmiksi valintakriteereiksi hinnan ohella. Laura Rekrytointijärjestelmä täytti kaikki nämä kriteerit ja palvelun käyttöönotto sujui ennätysnopeasti.

Rekrytointijärjestelmän monipuoliset toiminnallisuudet mahdollistavat sujuvan rekrytoinnin ja positiivisen hakijakokemuksen

Arctic Careerin tarina alkoi alkuvuodesta 2022 tarpeesta tarjota henkilöstöpalveluita kettärästi, ilman liikaa byrokratiaa ja reilusti, työntekijöiden hyvinvointia vaalien. Arctic Career on paikallinen, pohjoissuomalainen yritys, joka yhdistää urapolut ja työn. Perustajakolmikko Heidi Alariesto, Tuire Eilittä ja Jonna Saarinen jakavat yhteisen kunnianhimon laadukkaan palvelukokemuksen tarjoamiseen ja omannäköisen, yhteisen tarinan luomiseen. Heitä yhdistää intohimo työllisyyteen, työllisyyspalveluihin ja hyvänä työnantajana toimimiseen. Kolmikon aiemmat työkokemukset ja vahvuudet mm. työllisyyssuunnittelussa ja -valmennuksessa, rekrytoinnissa sekä työkykykoordinoinnissa, täydentävät toisiaan tehden Arctic Careerista työnhakijoita ja työnantajia aidon monipuolisesti palvelevan henkilöstöpalveluyrityksen.

Laadukkaan palvelukokemuksen tarjoaminen edellyttää taustalleen myös laadukkaita työkaluja. Arctic Careerille, jossa työntekijät ovat se tärkein voimavara, on erittäin merkityksellistä, että rekrytoinnit onnistuvat sujuvasti. Työnhaun tulee olla helppoa ja hakijaviestinnän laadukasta, jotta varmistetaan positiivinen hakijakokemus. Työpaikkailmoitusten tulee olla näyttäviä ja niiden tulee tukea positiivisen työnantajakuvan rakentamista. Myös koko rekrytointiprosessin hallinnan ja järjestelmän käytön tulee palvella yrityksen tarpeita.

Rekrytointijärjestelmän hankinnassa tärkeimmiksi valintakriteereiksi meille nousivat hinta, järjestelmän räätälöinti meidän tarpeisiimme, rekrytointijärjestelmän monipuoliset toiminnallisuudet ja integroitavuus nettisivuille. Vertailimme neljää eri järjestelmää näiden osalta tarkasti.”, kertoo Arctic Career Oy:n toimitusjohtaja Heidi Alariesto.

Laura Rekrytointijärjestelmässä pidimme erityisesti palvelun räätälöitävyydestä. Siitä, että voimme saada työpaikkailmoituksiin haluamamme ulkoasun, eikä se noudata vain tiettyä standardia. Myös oman hallintakäyttöliittymän säädeltävyys vakuutti meidät”, kertoo Alariesto valinnasta.

Laura Rekrytointijärjestelmä otettiin käyttöön pikavauhtia

Kun Arctic Careerin perustajakolmikko päätti laittaa yrityksen pystyyn pikavauhdilla, piti myös rekrytointijärjestelmä saada käyttöön nopeasti. Tämä onnistui sujuvasti tiiviin ja asiakasta aidosti kuuntelevan yhteydenpidon ansiosta.

— ”Saimme vastaukset nopeasti, palaverit sovittua hyvällä rytmillä ja yhteydenpito erityisesti Whatsappin kautta palveli meitä hyvin. Sami Hirvonen myyjänä on oikea ihminen paikallaan. Lauran palvelu on lämminhenkistä ja vastaanottavaista. Kartoitusvaiheesta jäi tunne, että meitä todella kuunneltiin”, kuvailee Heidi Alariesto.

Valintapäätöksen jälkeen käyttöönotossa ei aikailtu, vaan järjestelmä oli valmiina tukemassa Arctic Careerin rekrytointia heti yrityksen julkistushetkellä.

— ”Sopimus tehtiin tiistaina 29.3.2021 ja seuraavana päivänä oli jo käyttökoulutus. Arctic Careerin nettisivujen avaus ja yrityksen julkistus oli perjantaina 1.4., ja silloin Laura Rekrytointijärjestelmä oli jo käytössä sekä nettisivuillamme ensimmäiset työpaikat julki. Se oli sellainen kolmen päivän vauhdikas, sopimuksesta käyttöönottoon, prosessi. Koko Lauran tiimi vastaili kysymyksiimme nopeasti.”, kertoo Alariesto käyttöönottoprosessista.

— ”Laura vaikuttaa oikein toimivalta peliltä, joka sopii tarpeisiimme. Suosittelemme järjestelmää myös muille.”, Alariesto kehuu.

Laura vaikuttaa oikein toimivalta peliltä, joka sopii tarpeisiimme. Suosittelemme järjestelmää myös muille.

Heidi Alariesto, toimitusjohtaja, Arctic Career Oy

Arctic Career on lappilainen henkilöstöpalvelualan toimija, joka tarjoaa monipuoliset palvelut asiakasyrityksilleen. Yritys on kolmen naisen yhteisyritys, jossa tärkeinä arvoina ovat muun muassa ilo, kiltteys ja oppiminen. Tarjoamme työntekijöille urapolkuja. Työnantajille etsimme työntekijöitä. career.fi

Artikkelikuvassa Arctic Careerin perustajakolmikko: Vasemmalla yrityksen taloudesta ja markkinoinnista vastaava Jonna Saarinen, keskellä rekrytoinnista ja myynnistä vastaava Heidi Alariesto sekä oikealla rekrytoinnista ja koulutuksesta vastaava Tuire Eilittä.