KallasCare Oy: Ensimmäinen rekrytointi oikein positiivinen kokemus

KallasCare Oy: Ensimmäinen rekrytointi oikein positiivinen kokemus

Ramona Westersund Asiakastarinat

Rekrytointien nopeuttaminen, hakijoiden tavoittaminen sekä selkeästi hallittava ja loogisesti etenevä rekrytointiprosessi olivat tärkeimpiä syitä, miksi rekrytointiprosessia haluttiin kehittää. Uusi työkalu mahdollisti lisäksi etumatkaa rekrytointeihin. KallasCare Oy:n ensimmäinen rekrytointi LAURA™-rekrytointijärjestelmää hyödyntäen oli oikein positiivinen kokemus.

KallasCare Oy on lastensuojelun sijaishuollon palveluita tarjoava yritys, joka on ehtinyt rekrytoida itselleen reilun joukon kasvatuksen ammattilaisia. Kesän 2021 kynnyksellä syntyi kuitenkin oivallus, että rekrytointeja voisi tehdä vieläkin tehokkaammin, ja tästä oivalluksesta oli enää vain lyhyt matka LAURA™-rekrytointijärjestelmän käyttöönottoon. 

LAURA™-rekrytointijärjestelmän käyttöönotto alkoi ennen lomia kesäkuun puolessavälissä. Ketterän käyttökoulutuksen jälkeen noin viikon kuluttua rekrytointijärjestelmä olikin jo käyttövalmiina. Kesälaitumille päästiin siis kirmaamaan levollisin ja varmoin mielin, kun vankka perusta tuleviin rekrytointeihin oli valmiina.

Ensimmäinen rekrytointi nopeasti käyntiin

Kesä oli ja meni nopeasti, ja ensimmäiset rekrytoinnitkin saatiin nopeasti vauhtiin. Syyskuun alussa rekrytoinneissa oltiinkin jo haastatteluvaiheessa. Rekrytoinnit kohdistuivat sosiaali- ja terveysalalle, jolla hakijoista on kilpailua. Siksi hakijoiden saaminen sote-alan rekrytointeihin ei ollut täysin itsestäänselvyys. Hakemuksia tuli kuitenkin sopivasti, ja haastatteluvaihe saatiin hienosti aloitettua. 

Rekrytointien markkinoinnissa auttoi merkittävästi myös Rekrytointi.com -palvelu, jonka avulla rekrytointi-ilmoitukset saivat laajaa näkyvyyttä potentiaalisten hakijoiden keskuudessa. Rekrytoinnin valmistelu, rekrytointi-ilmoituksen julkaisu ja hakemusten vastaanottaminen sujuivat kuin tanssi, kun ilmoituksenkin sai julkaistua nappia painamalla.

“Tämä ensimmäinen rekrytointikerta näillä meidän työkaluillamme oli oikein positiivinen kokemus” — Jussi Nyman, toimitusjohtaja, KallasCare Oy

Tavoitteena rekrytointien nopeuttaminen ja hakijoiden tavoittaminen 

Rekrytointiprosessien kehittäminen lähti liikkeelle tarpeesta uudistaa rekrytointeja. Rekrytointiprosessien hallintaan, nopeuttamiseen ja hakijoiden tavoittamiseen haluttiin tehokkaita ja helppokäyttöisiä ratkaisuja. Laadukkaan ja monikanavaisen työpaikkailmoittelun ohella oli tärkeää, että ratkaisu tukee myös oman osaajapankin rakentamista.  Rekrytointien haluttiin tukevan myös työnantajamielikuvan kehittämistä aktiivisen hakijaviestinnän keinoin.

KallasCare Oy päätti valita LAURA™-rekrytointijärjestelmän, koska se tarjoaa juuri sopivat työkalut rekrytointien hoitamiseen. Kokonaisratkaisu palvelee myös rekrytointien markkinointia. Henkilökohtainen palvelu käyttöönoton aikana sekä käyttöönoton jälkeen tekivät rekrytointijärjestelmän käyttöönotosta myös nopean.

Helposti hallittava ja loogisesti etenevä rekrytointiprosessi

Rekrytoinnit ovat monivaiheisia prosesseja. Jokainen rekrytoinnin vaihe muodostaa tärkeän askeleen polulla. Alkuvaiheen suunnittelu, rekrytointi-ilmoituksen laatiminen ja julkaisu, hakuaika, hakemusten käsittely ja alkukarsinta, haastattelut sekä lopulta kaikista tärkein – sopivan hakijan löytäminen.

“Järjestelmän avulla rekrytoinnista todellakin tulee prosessi, joka on helposti hallittavissa ja se etenee loogisesti.”

Jussi Nyman, toimitusjohtaja, KallasCare Oy

Hyvän työnantajakuvan ja hakijakokemuksen aikaansaamiseksi sekä tietenkin rekrytoinnin onnistumiseksi on tärkeää, että jokainen vaihe hoituu rekrytointijärjestelmän avulla tyylikkäästi. Jussi Nyman kertoo, että rekrytointiprosessin looginen eteneminen ja helppo hallinta ovat tärkeimpiä syitä käyttää LAURA™-rekrytointijärjestelmää. Järjestelmän avulla rekrytoinnista todellakin tulee prosessi, joka on helposti hallittavissa ja se etenee loogisesti.


KallasCare Oy on reilu joukko kasvatuksen ammattilaisia, jotka ovat tehneet vuosien ajan työtä apua tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa. KallasCare tarjoaa lastensuojelun sijaishuollon palveluita kodinomaisessa ympäristössä Kainuussa, Kuusirannan lastensuojeluyksikössä.