Jämsän Terveys Oy: Sijaishallinta on tehokkaampaa LAURA™:n avulla

Ramona Westersund Asiakastarinat, Rekrytointi, Työvuorot ja keikkatyöt

Jämsän Terveys Oy on Pihlajalinnan ja Jämsän kaupungin yhteisyritys, joka aloitti toimintansa syyskuussa 2015, kun Jämsän kaupunki ulkoisti sosiaali- ja terveyspalvelujansa. Käytännössä Jämsän Terveys, joka on osa Pihlajalinna-konsernia, tuottaa Jämsän kaupungin alueella terveys-, hyvinvointi- ja vanhuspalvelut sekä työterveyshuollon, mutta palvelun järjestäjänä toimii edelleen Jämsän kaupunki.

Jämsän Terveydelle räätälöitiin oma rekrytointijärjestelmä vuodenvaihteessa 2015–16. Palveluvastaava Petri Jetsun mukaan LAURA™-järjestelmä oli looginen valinta Jämsän Terveydelle:

”Aiemmin Jämsän kaupungin organisaatiossa meillä oli käytössämme LAURA™-rekrytointijärjestelmä. Kokemuksen perusteella totesimme, että se on käyttökelpoinen myös Jämsän Terveys Oy:lle. Järjestelmä oli henkilökunnallemme ennestään tuttu ja se toimi perusominaisuuksiltaan hyvin.”

Jämsän Terveydelle rekrytointijärjestelmän hankinnan ensisijainen tarkoitus oli saada toimiva työkalu sijaishallintaa varten.

”Meillä on tällä hetkellä varahenkilöyksikössämme 42 vakituista sijaista ja enimmillään kauttamme on kulkenut 11 000 sijaistyövuoroa vuodessa, joten tämän toiminnan reaaliaikaiseen pyörittämiseen tarvittiin kunnollinen väline. LAURA™ on sijaishallinnan osalta räätälöity meille tarpeidemme mukaan. Siihen on rakennettu pyytämiämme ominaisuuksia helpottamaan ja nopeuttamaan käyttöä erilaisin valikoin ja vakioasetuksin. Lisäksi käytössämme on nyt vakituisten sijaisten ja keikkasijaisten peräkkäinen käytönhallinta, joka tekee sijaishallinnastamme kustannustehokkaampaa”, Jetsu sanoo.

LAURA Rekrytointi Oy:ltä saamaansa palvelua Jetsu kehuu. Hänen mukaansa palvelu on ollut hyvää ja ripeää, mistä kertoo sekin, että käyttöönotto toteutui kolmessa viikossa. Erikseen räätälöitävät ominaisuudet nähtiin toteuttamiskelpoisina haasteina ja niihin mahdollisesti liittyvät pulmat ratkaistavina käytännön asioina eikä ongelmina. Jetsun mielestä LAURA Rekrytointi Oy:n henkilökunnan asenne on ollut positiivinen läpi koko projektin.

Jetsu suosittelee LAURA™-järjestelmää mielellään myös muille terveysalan yrityksille:

”Kokemuksen perusteella voin suositella LAURA™-järjestelmää. Sen rekrytointi- ja sijaishallintaosiot ovat molemmat toimivia ja helppokäyttöisiä. Henkilökuntamme on tottunut järjestelmän käyttöön jo niin hyvin, että haluavat jatkossakin pitää sen työvälineenään. Lisäksi yhteistyö LAURA Rekrytointi Oy:n kanssa on ollut helppoa ja heiltä saatu palvelu ripeää ja asiallista.”