Tehokas ja toimiva volyymirekrytointi onnistuu LAURA™n avulla – case Siun sote

Ramona Westersund Ajankohtaista, Referenssejä

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on Pohjois-Karjalan suurin työnantaja työllistäen lähes 8 000 sote-alan ammattilaista. Siun sote järjestää kaikki julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon, ympäristöterveyden- ja pelastustoimen palvelut 13 kunnan alueella yli 160 000 asukkaalle. Näihin monipuolisiin ja merkityksellisiin tehtäviin tarvitaan jatkuvasti uutta osaavaa henkilöstöä ja kun sijaisuudet lasketaan mukaan, on Siun sotella yli tuhat rekrytointia vuodessa. Tehokas ja toimiva volyymirekrytointi onnistuu LAURA™-rekrytointijärjestelmän avulla, jota Siun sote on käyttänyt rekrytointiensa tukena koko toimintansa ajan. 

Volyymirekrytointi ja sijaishallinta tehokasta LAURA™n avulla

Siun soten tavoitteena on laadukkaiden, yhdenvertaisten ja yksilöllisiin tarpeisiin vastaavien palvelujen turvaaminen koko Pohjois-Karjalan alueella. Palvelut löytyvät läheltä niiden käyttäjiä ja yhä useammin palvelu tulee kotiin tai sitä voi saada verkosta. Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Siun soten henkilöstöstrategia on henkilöstöjohtamiseen suunniteltu työväline, jonka avulla henkilöstöjohtamista suunnataan kuntayhtymän yhteisen päämäärän toteuttamiseen. Turvatakseen yli 160 000 pohjoiskarjalaisen asukkaan arjen, on ammattilaisten osaamisen ja organisaation johtamisen oltava kohdallaan. Tämä edellyttää myös jatkuvaa ja laadukasta rekrytointia. Siun soten rekrytointitiimi ahkeroikin vuosittain yli tuhannen rekrytoinnin parissa.

Meillä on yli tuhat rekrytointia vuodessa, kun sijaisuudet lasketaan mukaan. Jotta tällainen määrä rekrytointeja saadaan hoidettua tehokkaasti ja laadukkaasti, on LAURA-järjestelmä siinä työkalu paikallaan. LAURAssa ehdottomasti parasta on sen helppokäyttöisyys. Otamme innokkaasti käyttöön myös LAURAn monipuolisia uusia ominaisuuksia rekrytointien tehostamiseksi. Esimerkiksi LAURAn haastatteluaikakalenteri on erittäin kätevä ja siitä on tullut paljon positiivista palautetta hakijoilta.”, kertoo Siun soten rekrytointipäällikkö Heli Sivonen.

LAURAsta löytyy myös paljon muita ominaisuuksia helpottamaan ja tehostamaan volyymirekrytointia. Kun hakemuksia on satoja tai tuhansia, pitää niiden läpikäyntiin olla hyvin suunniteltu prosessi ja selkeät vastuut.

Siun soten kesänuorten haun yhteydessä, kun tiesimme saavamme paljon hakijoita ja paikkojakin oli 100 auki, käytimme jo heti videohakemusta. Siitä oli helppoa poimia pitkin hakuaikaa sopivia henkilöitä jatkohaastatteluihin.”, Heli Sivonen kertoo.

Lisäksi esimerkiksi LAURAn työhakemuslomakkeen statusmerkinnät ja niihin liittyvä automatisoitu hakijaviestintä parantaa ehdottomasti hakijakokemusta ja auttaa esihenkilöitä hakemusten käsittelyssä”, Heli Sivonen jatkaa.

Hyödyntämällä LAURA™n automaattista hakijaviestintää hakijoille saa ilmoitettua nopeasti esimerkiksi väliaikatietoja rekrytoinnin etenemisestä, kun heidän statuksensa muuttuu eli heitä viedään rekrytointiprosessissa vaiheesta toiseen. Esimerkiksi “Haastattelu”-statukseen voi aktivoida automaattisen haastattelukutsun. Automatiikan avulla hakijaviestintä on nopeatempoista ja oikea-aikaista – juuri sitä mitä modernit tiedonjanoiset työnhakijat kaipaavat.

Koska Siun sote on Pohjois-Karjalan suurin työnantaja työllistäen lähes 8000 sote-alan ammattilaista, edellyttää se luonnollisestikin myös tehokasta sijaishallintaa, jotta asukkaiden palvelut pyörivät katkotta. LAURA™-järjestelmän tarjoama sijaishallinta sopiikin erityisesti akuuttien ja lyhytaikaisten sijaisuuksien täyttämiseen.

Sijaisuuksien hoito onnistuu LAURAn avulla hyvin. Sijaistarvelomake on helppo käyttää ja sitä kehitämme sujuvasti eteenpäin LAURAn asiantuntijoiden avulla. LAURAn avulla sijaisten on jatkossa mahdollista varata myös itse yli kuuden viikon sijaisuuksia, mikä tulee tehostamaan sijaishallintaamme merkittävästi.”, kertoo Heli Sivonen.

Työnantajakuva ja hakijakokemus Siun sotelle tärkeää

Tehokas volyymirekrytointi LAURA™- avulla on tärkeää Siun soten rekrytoijille ja se helpottaa heidän arkeaan. Tehokkuuden lisäksi on rekrytoinnin kuitenkin oltava myös toimivaa ja sen tulee näyttäytyä laadukkaana myös työnhakijoille. Siun soten henkilöstöstrategiaa ohjaavana visiona on ollut olla Itä-Suomen vetovoimaisin sote-työpaikka. Henkilöstöstrategia koostuu viidestä toiminnallisesta tavoitteesta, jotka ovat huippu henkilöstö, paras pomo, sujuva työ sekä välittäminen ja vaikuttaminen, jotta työntekijät innostuvat, ideoivat ja onnistuvat.

Rekrytoinnissamme tärkeintä on tietysti saada hakemuksia oikeilta hakijoilta, mutta samalla tietysti jokaiselle hakijalle pitää jäädä positiivinen hakijakokemus hakemisesta. LAURA on auttanut meitä muokkaamaan hakemuslomakkeitamme sellaisiksi, jotka ovat hakijaystävällisiä ja tarkoituksenmukaisia.”, kehuu Heli Sivonen.

Siun Sote on onnistunut loistavasti hakijoiden houkuttelussa ja heidän työnantajakuvansa on todellakin vetovoimainen.

Itse asiassa todella monet hakijat kertovat bonganneensa meidän rekrytointi-ilmoituksen Siun soten verkkosivuilta. Myös rekrytointimarkkinointi eri työnhakusivustoilla suoran ilmoitusintegraation avulla, tuo toki jonkin verran hakemuksia, mutta on ilahduttavaa, että niin moni hakija etsii avoimia työpaikkoja suoraan meidän omilta sivuilta.”, Heli Sivonen kertoo.

LAURA™ kasvaa ja kehittyy Siun soten tarpeen mukaan – hyvät palvelut tehdään yhdessä

Siun sotessa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus kehittyä sekä vaikuttaa työntekoon liittyviin asioihin. Siun soten kotisivuilta löytyvässä Työ Siun sotessa -esitteessäkin mainitaan heti etusivulla, että ”hyvät palvelut tehdään yhdessä”. Tämä slogan pätee myös Siun soten ja LAURA™n yhteistyöhön.

Kaikki toimii niin LAURA-järjestelmässä kuin LAURA Supportin asiakaspalvelussa erinomaisen hyvin. LAURAlta kuunnellaan meidän toiveemme ja yleensä saadaan mahdottomaltakin kuulostavat toiveet toteutumaan. LAURA-palvelun ketteryys onkin ilahduttanut meitä suuresti. Apua ja henkilökohtaista palvelua on aina saatavilla. Tuotekehitys on myös yleisesti mennyt eteenpäin.”, kehuu Heli Sivonen.

Suosittelen LAURA-järjestelmää muille volyymirekrytointia tekeville organisaatioille, esimerkiksi sote-alan toimijoille, erityisesti LAURAn muunneltavuuden ja helppokäyttöisyyden takia”, tiivistää Heli Sivonen loppuun.

Suosittelen LAURA-järjestelmää muille volyymirekrytointia tekeville organisaatioille, esimerkiksi sote-alan toimijoille, erityisesti LAURAn muunneltavuuden ja helppokäyttöisyyden takia.

Heli Sivonen, rekrytointipäällikkö, Siun sote

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä järjestää julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymä järjestää ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Kuntayhtymä aloitti toimintansa 1.1.2017. Siun sotessa on yhteensä noin 7 800 työntekijää. Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi. Siun soteen kuuluvat myös Pohjois-Karjalan keskussairaala, pelastuslaitos sekä ympäristöterveys. Alueella on noin 166 400 asukasta.