Sairaanhoitopiiri Siun Sotessa LAURA™ on osa onnistunutta prosessia

Riku Malkki Ajankohtaista, Referenssejä

Uskoisitko, että Suomessa on yksi sairaanhoitopiiri, jossa ei ole yhtään täyttämätöntä hoitohenkilökunnan vakanssia, ja jossa kaikki pitkäaikaiset sijaisuudet saadaan täytettyä, sekä lyhytaikaisistakin ”keikoista” (sijaisuus vähintään puoli tuntia) saadaan hoidetuksi 90%:sti?

Tällainen sairaanhoitopiiri löytyy ja se on Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun Sote. Piirin toimintaa ja rekrytointien toimivuutta esitteli rekrytointipäällikkö Markus Hirvonen LAURA Rekrytointi Oy:n järjestyksessään seitsemännessä LAURA™ -päivässä Helsingissä 18.1.2013.

Miten tämä on onnistunut, piirin rekrytoinneista vastava Markus Hirvonen?

”Työ on vaatinut tietysti pitkäjänteisyyttä, hyvät työkalut ja oikeanlaiset asenteet monilta alueen toimijoilta. Potilas on ykköslähtökohta, hoidetaanpa häntä terveyskeskuksessa tai sairaalassa.

Joensuun kaupunki ja koko Pohjois-Karjalan alueella toimiva sairaanhoitopiiri ovat jo monta vuotta toimineet tiiviissä yhteistyössä ja käyttäneet rekrytoinneissaan samoja työkaluja. Myös aviopuolison työllistymisestä on kannettu huolta ja pidetty tiiviisti yhteyttä elinkeinoelämän edustajiin ja yrityksiin.

Työkaluna rekrytointien ja sijaisuuksien hoidossa meillä on ollut käytössä LAURA Rekrytointi Oy:n toimittama LAURA jo keväästä 2005 alkaen. LAURA:n avulla julkaistaan kaikki työpaikat sekä intranetissä, kotisivuilla että valituissa rekrytointikanavissa, mm. Rekrytointi.comissa. Rekrytointi hoidetaan myös keskitetysti. Sijaisuuksien hallinnoinnissa käytetään LAURA:n SMS-viestitoimintoja ja kalenteria. Sijaisuus hoituu siten, että esimies täyttää kalenteriin tarpeen ja rekrytointiyksikkö etsii pätevät sijaiset ja lähettävät heille tarjouksen sijaisuudesta tekstiviestillä. Nopein tai nopeimmat saavat sijaisuuden ja esimies voi vaikkapa kahvitauolla tarkistaa kalenteristaan, ketkä on tulossa tuuraamaan. Yhtään soittoa tai ”sinisiä vihkoja” ei tarvita enää sijaisuuksien hoitamisen.”

Jos toimintamalli kiinnostaa, LAURA Rekrytointi Oy:n edustajat ovat valmiita omalta puoleltaan kertomaan, miten työkalupuolella toimintamalli saadaan toimimaan.