recruitby.net videohaastattelu

Tehosta rekrytointiprosessia videohaastatteluilla

Tiina Paasonen Ajankohtaista

LAURA™ -rekrytointijärjestelmää on kehitetty asiakaspalautteen pohjalta ja järjestelmään on saatavissa näppärä Recrightin kehittämä videohaastattelutyökalu. Integraatio tarjoaa LAURA™ -asiakkaille mahdollisuuden entistäkin tehokkaampaan rekrytointiin.

Recrightin videohaastattelutyökalun toimintamalli on simppeli: Rekrytoija lähettää valitsemalleen hakijajoukolle kutsun vastaamaan muutamaan videokysymykseen, ja hakijat vastailevat vaikka omalta kotisohvalta määräaikaan mennessä. Näin molemmat osapuolet pääsevät esittäytymään toisilleen videon välityksellä, mutta tapaamista tai yhteistä aikaa ei tarvitse järjestää.

”Meidän videohaastattelutyökalun avulla viikon duunit hoituvat rekrytoijalla päivässä”, lupaa Recrightin toimitusjohtaja Ari Beilinson.

Aikamoinen lupaus, mutta turha sitä on lähteä kiistämään. Sen sijaan, että haastattelisi viikon aikana kasvotusten viisitoista ehdokasta, voi parissa tunnissa käydä läpi heidän videovastauksensa, ja karsia haastateltavien joukon vain muutamaan hakijaan.

Recrightin tietojen mukaan valtaosa hakijoista kokee tämän käytännön toimivana. Samalla työnantaja jää hakijan mieleen edelläkävijänä ja modernina työnantajana.

LAURA™ ja Recrightin työkalu sopivat hyvin yhteen, sillä molempien tarkoitus on auttaa rekrytoijaa hoitamaan työnsä nopeasti, helposti ja tehokkaasti.

Järjestelmien välinen integraatio toimii niin, että LAURA™ tunnistaa videohaastattelutyökaluun kutsutun henkilön sähköpostiosoitteen ja siirtää oleelliset tiedot rekrytointijärjestelmän puolelle. Näin hakijan tietoja ei tarvitse selailla kahdesta paikasta.

”Tarkoituksena on integroida kaikki kahden järjestelmän väliset rajapinnat niin, että kaiken tarvittavan tiedon saa parilla klikkauksella. Tässä projektissa etenemme asiakkaiden toiveita kuunnellen”, sanoo LAURA™ -järjestelmää toimittavan LAURA Rekrytointi Oy:n asiakkuusjohtaja Kaarlo Vennervirta.

Myös rekrytoijien mielestä videohaastattelut helpottaisivat rekrytointiprosessin läpiviemistä.

”Videot kiinnostavat, koska meille tulee joihinkin tehtäviin tosi paljon hakemuksia. Videon avulla olisi helppo tehdä esikarsintaa ja turhat haastattelut jäisivät pois. Meillä on myös toimintoja ympäri Suomen sekä ulkomailla, joten videon avulla saadaan yhteys hakijaan maantieteellisestä sijainnista huolimatta”, sanoo Kiilto Family Oy:n HR-koordinaattori Leena Koskimaa.