Rekrytoinnin ammattilaiset kokoontuivat LAURA™-päivään 2019

Kalle Ketonen Ajankohtaista

Vuoden 2019 digitaalisen rekrytoinnin LAURA™-päivään osallistui liki 140 rekrytoinnin ammattilaista. Osa heistä oli LAURA™-järjestelmän käyttäjiä ja osa vasta tutustumassa järjestelmään. Päivässä käsiteltiin totuttuun tapaan rekrytoinnin ajankohtaisia aiheita ja tulevia muutoksia HR-alalla. Mukana oli aiempien vuosien tapaan myös käyttöesimerkkejä ja asiantuntijapuheenvuoroja.

Päivää vietettiin keskiviikkona 16.1.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Salimme ulkopuolella havumetsä tuoksui ja muu messukeskus rakensi Matkamessuja keskittyessämme päivän antiin. Palautekyselyyn tulleiden vastausten mukaan onnistuimme järjestelyissä hyvin ja LAURA™-päivään toivotaan jatkossakin samantyyppistä ohjelmaa.

LAURA™-päivän 2019 kulku
LAURA™-päivä 2019 alkoi totutusti maukkaalla aamupalalla, jonka jälkeen jakauduimme kahteen saliin aloittelemaan päivän ohjelmaa. Pienemmässä salissa LAURA™-tuotepäällikkö Marko Sirén esitteli LAURA™-palvelun perustoimintoja heille, joille palvelu ei ole vielä tuttu. Isommassa salissa LAURA Rekrytointi Oy:n LAURA™-tekniikan tiimi esitteli palvelun uusia ominaisuuksia sekä jakoi käyttövinkkejä kokeneemmille käyttäjille. Tekniikan tiimi kertoi mm. miten LAURA™:n robotiikka sujuvoittaa tiedon elinkaaren hallintaa sekä esitteli LAURA™:n tehokasta käyttöä suorahaussa ja HR:n näppäriä työkaluja LAURA™:n hallintaan.

Päivän yhteisen osuuden alkajaisiksi LAURA Rekrytointi Oy:n toimitusjohtaja Ismo Kurri toivotti vieraat tervetulleeksi sekä valotti yrityksemme mennyttä vuotta sekä tulevaisuuden suunnitelmia. Tervetulosanojen jälkeen vuorossa oli päivän ensimmäinen asiantuntijapuheenvuoro, jonka piti LAURA Rekrytointi Oy:n LAURA™-tuotepäällikkö Marko Sirén. Esityksessään Marko esitteli LAURA™:ssa vuoden mittaan käyttöönotettuja sekä työnantajan että työnhakijan käyttömukavuutta parantavia uudistuksia, kuten parempi mobiilikäytettävyys, työnhakijan omien tietojen lataus, uusi aloitussivu sekä lisäksi vielä suunnitteilla ja tulossa olevia muutoksia.

LAURA Rekrytointi Oy:n Rekrytointi.com tuotepäällikkö Ramona Westersund, markkinointi- ja asiakaspalvelukoordinaattori Sanni Oja ja liiketoimintajohtaja Pekka Miettinen sekä Boston Consulting Group:n Partner & Managing Director Mikko Nieminen esittelivät keinoja tavoittaa se oikea osaaja rekrytoinnissa Suomessa tai maailmalta. Lue lisää maailman kaikkien aikojen suurimmasta kansainvälistä työvoiman liikkuvuutta käsittelevästä tutkimuksesta Decoding Global Talent 2018.

Vielä ennen lounasta lanseerasimme uuden tuotteemme Rekrytointi.com Osaajapankin. LAURA Rekrytointi Oy:n Rekrytointi.com Osaajapankin tuotepäällikkö Mikko Kuhalampi kertoi, mikä on Rekrytointi.com Osaajapankki ja miten se auttaa työnantajaa ja työnhakijaa löytämään toisensa. Päivästämme annettujen palautteiden perusteella Mikon esitys oli päivän mielenkiintoisin puheenvuoro. Lue myös Mikon blogikirjoitus.

Lounaan jälkeen oli vuorossa lisää asiantuntijapuheenvuoroja sekä parhaita LAURA™-käytäntöjä ja käyttöesimerkkejä. Firstbeat Technologies Oy:n varatoimitusjohtaja Juho Tuppurainen kertoi puheenvuorossaan, kuinka työntekijöiden elintavat ja hyvinvointi vaikuttavat yrityksen menestykseen ja esitteli myös keinoja, miten yritys voi tukea työntekijöidensä hyvinvointia.

Vuoden 2020 alussa voimaan astuvan uuden työaikalain tavoitteena on ajantasaistaa työaikalaki vastaamaan työn tekemisen tavoissa tapahtuneita muutoksia. Nepton Oy:n Account Manager Kati Hirsikangas ja Account Manager Pirita Eränne kertoivat esityksessään, mitä työnantajan tulisi ottaa huomioon lain tultua voimaan ja esittelivät myös keinoja, miten teknologialla voidaan helpottaa ajasta ja paikasta riippumattoman työn kirjaamista.

Monissa yrityksissä alkuvuosi on rekrytointien kannalta vuoden kiireisintä aikaa kesätyörekrytointien käynnistyttyä. ABB Oy:n Customer Support Manager Heidi Pyykkö ja Global Operations Planner & Data Administrator Hanna Pitkänen esittelivät, miten ABB käsittelee noin 10 000 kesätyöhakemuksen massaa mahdollisimman tehokkaasti LAURA™:n toimintojen avulla. Kesätyörekrytointiprosessi ei lopu hakijan löytymiseen, vaan voi johtaa myös oppilaitosyhteistyöhön sellaisten oppilaitosten kanssa, joista ABB:lle haetaan paljon. Lopuksi Heidi halusi muistuttaa, että kesätyöntekijöiden joukosta löytyy tulevaisuuden tekijät, joten heitä on syytä kohdella hyvin!

Palautekyselyjen perusteella päivän toiseksi parhaaksi puheenvuoroksi nousi päivän viimeisen esiintyjän Airo Island ry:n toiminnanjohtaja Nicholas Anderssonin esitys tekoälystä ja robotisaatiosta. Nicholas jakoi ajatuksia, kuinka tekoäly ja robotit synnyttävät uusia toimialoja, jotka liittyvät ihmisen & robotin välisen yhteistyöhön.

Päivän aikana teimme tapahtumassa käytössä olleelle Viestiseinälle nostoja ja äänestyksiä liittyen päivän esityksiin. Osallistujilla oli myös mahdollisuus lähettää Viestiseinälle omia kysymyksiään sekä kommenttejaan. Näitä kävimme läpi esitysten lomassa sekä päätyttyä. Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille!

LAURA Rekrytointi Oy kiittää kaikkia LAURA™-päivään 2019 osallistuneita. Toivottavasti näemme myös ensi vuonna!

Muista katsoa LAURA™-päivän tunnelmia myös Twitteristä: #LAURApäivä.