rekrytointijärjestelmä ja hr-järjestelmä voidaan integroida

HR-järjestelmä kannattaa integroida rekrytointijärjestelmään

Pekka Miettinen Ajankohtaista

Onko sinulla käytössä HR-järjestelmä, rekrytointijärjestelmä vai molemmat? Ovatko sinulle tärkeämpiä teille työhön hakevat vai nykyiset työntekijät? Koetko kysymyksen vaikeaksi? Onneksi valintaa ei ole pakko tehdä ja voimme julistaa molemmat erittäin tärkeiksi. Kun HR-järjestelmä ja rekrytointijärjestelmä integroituvat toisiinsa, on työnhakijan matka työntekijäksi sujuva myös HR-henkilöstön näkökulmasta.

HR-järjestelmä on tehty työntekijöiden hallintaan

HR-järjestelmät on usein tehty – juurikin HR:lle. Voit käyttää laadukasta HR-järjestelmää, joka auttaa pitämään huolta nykyisistä työntekijöistänne ja rekrytointijärjestelmää pitämään parasta mahdollista huolta kaikista teistä työnantajana kiinnostuneista. Samalla varmistatte rekrytointien onnistumisen nyt, tulevaisuudessa ja kaikissa muuttuvissa tilanteissa.

Rekrytointijärjestelmä palvelee työhön hakevia ja rekrytoijia

Nykymaailmassa hyvä rekrytointijärjestelmä puolestaan on tehty ennen kaikkea työnhakijoille sekä osaajayhteisön jäsenille. Ja tarjoaa samalla HR:lle, rekrytoiville esimiehille ja johdolle tarpeelliset ominaisuudet sekä tuen muuttuviin tilanteisiin ja kipukohtiin.

Integroinnilla kahden järjestelmän edut käyttöön

Integroimalla HR-järjestelmän ja rekrytointijärjestelmän toisiinsa, voit saada molempien parhaat puolet ilman, että kokonaisuudesta tarvitsisi tinkiä!

Jos rekrytointeja ei ole paljon tai siirrettävää tietoa vain vähän, niin rekrytointijärjestelmän ja HR-järjestelmän integrointi ei välttämättä ole tarpeellista. Joskus se kuitenkin voi olla paikallaan ja tällöin LAURA™-rekrytointijärjestelmä on integroitavissa jouhevasti useisiin eri HR-järjestelmiin. Näin varmistat sekä työnhakijoille että rekrytoijille hyvän kokemuksen työnhausta.

Sympa HR on yksi HR-järjestelmä, johon LAURA™sta on tehty integraatioita useille asiakkaille. Terhi Savela Sympa HR:ltä kertoo:

”LAURAn rekrytointituotteen avulla organisaatiot voivat vahvistaa positiivista työantajamielikuvaa, sekä tehostaa samalla myös omaa rekrytointiprosessiaan. Sympa HR integroituu LAURAn kanssa todella näppärästi, eikä tietoja tarvitse turhaan täyttää useita kertoja eri järjestelmiin. Näin on myös helppo varmistaa, että juuri oikea tieto on aina niitä tarvitsevien ulottuvilla, ja tulevien talenttien matka organisaatiossa on loppuun asti mietitty kokonaisuus  – aina työsuhteen elinkaaren alkutaipaleilta asti.”

Terhi Savela, Sympa HR

Rekrytointijärjestelmän ja HR-järjestelmän integrointi mahdollistaa myös säästöt

On selvää, että yhden järjestelmän käytössä on järkeä. Se saattaa tuoda säästöjä (ei aina), se tuntuu käyttäjistä joskus helpommalta ja sopimuksia sekä muuta hallintoakin täytyy ylläpitää vain yhden toimijan kanssa.

HR:n osalta rekrytointi kuitenkin lienee kaikkein irrallisin HR-järjestelmän osa ja tekemisen kokonaisuus. Jokaista HR-järjestelmän piiriin siirtyvää työntekijää kohden yleensä kymmenet tai sadat jäävät vain rekrytointijärjestelmän puolelle. Nykyään rekrytointi on useimmiten kuitenkin jatkuvaa ja tilanteesta riippuen useammin tai satunnaisemmin se johtaa palkkaamisiin. HR-järjestelmien rekrytointiominaisuuksien avulla kyllä normaalisti saadaan ihminen palkattua tähän hetkeen tai tarpeeseen. Usein ei sen enempää.

LAURA™-rekrytointijärjestelmän ominaisuuksia ja vahvuuksia

LAURA™-palvelun avulla:

LAURA™n käytöstä saatavat säästöt ja edut tuovat usein mahdolliset kahden järjestelmän käytön kulut takaisin.

LAURA™n vahvuus on sen taipuminen hyvin erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Keskustelemme mielellämme, voisimmeko auttaa juuri sinua!

Lähetä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös: