uusi työnhakutapa

LAURA™ käsitellyt jo yli 2 miljoonaa työhakemusta

Ismo Kurri Ajankohtaista

LAURA™ palvelee tehokkaasti ja luotettavasti työnhakijoita ja rekrytoijia. Tänä syksynä saavutimme merkittävän merkkipaalun: asiakkaamme ovat vastaanottaneet nyt yli 2 miljoonaa työhakemusta LAURA™-palvelun kautta. LAURA™-palvelun avulla on palkattu jo liki 100 000 työntekijää!

Vuonna 2016 hakemuksia jätettiin yli 420 000 kappaletta ja avoimia työpaikkoja oli yli 20 000 kappaletta. Tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä hakemuksia on jätetty liki 330 000 ja avoimia työpaikkoja on ollut yli 17 000. Työpaikkojen määrä on kasvanut 20 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden, mutta hakijamäärä vain 1 %. Suoraan luvuista ei voi päätellä avoimien työpaikkojen määrän kasvua Suomessa, koska samaan aikaan LAURA™:n suosio on kasvanut ja olemme saaneet uusia työnantajia mukaan käyttämään palvelua. Sen sijaan luvut kertovat rekrytoinnin haasteiden kasvusta, hakijamäärät ovat laskeneet 16 % työpaikkaa kohti viime vuoteen verrattuna.

Pyrimme vastaamaan rekrytoinnin haasteeseen tiivistämällä rekrytointiverkostoamme, joka rakentuu LAURA™:n ja Rekrytointi.com-palvelun ympärille. Samalla tuomme lisää palveluita Rekrytointi.comiin ja parannamme edelleen osaajien ja potentiaalisten hakijoiden tavoittamista. Rekrytointi.com-palvelun työpaikkojen näkyvyys parantuu syksyllä esimerkiksi Etelä-Suomen Median lehtien verkkosivuilla (16 lehteä, mm. Helsingin Uutiset, Länsiväylä, Tamperelainen & Turkulainen).

LAURA™:n vahvuus on se, että kukin organisaatio saa LAURA™:sta juuri omiin käytäntöihinsä sopivan työkalun. Nyt olemme ottaneet askelia siihen suuntaan, että asiakkaat  pystyvät itse muokkaamaan LAURA™-palvelua. Ensimmäiset asiakkaamme ovat ottaneet käyttöön itsepalvelutoiminnot, joilla pääkäyttäjä pystyy muokkaamaan LAURA™-palvelun asetuksia ja sisältöä. Laajennamme näiden määrää jatkossa. Myös GDPR tuo muutoksia LAURA™-palveluun jo tänä vuonna. Käyttäjät voivat olla huoletta: LAURA™-palvelu täyttää uuden EU-tietosuojalainsäädännön vaatimukset.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavan 100 000 työnhakijan palkkaamiseen!